Terpstra verwacht geen verrassingen in najaar: ‘Gaan dezelfde namen zien’ De Klassiekers

Terpstra verwacht geen verrassingen in najaar: ‘Gaan dezelfde namen zien’

Door Wilbert van der Velde 20 mei 2020 | 18:41


Niki Terpstra gaat vanzelfsprekend dit najaar vol voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Daarnaast zal hij ook de Tour de France betwisten. Dat vertelde hij in een Facebook Live met Shimano Road.

Hoewel de Tour de France voor Terpstra ook een belangrijke wedstrijd is, heeft hij in de klassiekers de grootste kansen op een overwinning. De mannen die hij daarvoor zal moeten kloppen kent hij normaal gesproken wel, maar nu de klassiekers in het najaar plaatsvinden, worden er verrassingen verwacht. Sommige renners hebben immers, door onder andere pollenallergie, moeite om in het voorjaar te presteren en komen in het najaar juist beter voor de dag. Verder is de kans op slecht weer in oktober groter dan in het voorjaar, waardoor andere renners een voordeel kunnen hebben. Terpstra denkt echter dat het wel mee zal vallen. ‘Sommige renners die in april goed zijn zullen hun vorm niet halen in oktober en andersom geldt hetzelfde. Maar uiteindelijk denk ik dat we dezelfde namen gaan zien.’

Van de klassiekers zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix uiteraard het belangrijkst voor Terpstra, maar welke van de twee heeft eigenlijk zijn voorkeur? ‘Ik kan daar geen keuze in maken. Zo simpel is het.’ Naast de kasseienklassiekers is er nog één wedstrijd die de Noord-Hollander heel graag zou willen winnen en dat is het wereldkampioenschap. ‘Het WK is de grootste wedstrijd voor eendagsrenners, dus die staat erg hoog op mijn lijstje.’ (Foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws