Degenkolb: ‘Ik zou Gilbert graag aan de zege in Milaan-Sanremo willen helpen’ De Klassiekers

Degenkolb: ‘Ik zou Gilbert graag aan de zege in Milaan-Sanremo willen helpen’

Door Wilbert van der Velde 22 mei 2020 | 11:45


De kasseienklassiekers verliepen vorig jaar voor Lotto Soudal verre van goed en de ploeg zag ook kopman Tiesj Benoot vertrekken naar Team Sunweb. Met aanwinsten Philippe Gilbert en John Degenkolb aast de ploeg in het najaar op revanche. 

Met Gilbert en Degenkolb beschikt de Belgische ploeg nu over renners die weten hoe je een klassieker moet winnen. Vooral Gilbert is een ervaringsdeskundige. ‘Als je succesvol wil zijn, moet je meerdere opties hebben. De ene dag voor de ene renner, de andere dag voor de andere renner. Dat is de sleutel tot succes’, legt Gilbert in een interview met Het Laatste Nieuws uit. 

Hoewel een collectieve aanpak het plan is, wil Degenkolb wel een uitzondering maken voor Milaan-Sanremo. De Italiaanse klassieker is namelijk het enige monument wat ontbreekt op het palmares van Gilbert. Bovendien heeft de Duitser La Primavera al een keer gewonnen. ‘Ik zou Gilbert graag aan de zege in Milaan-Sanremo willen helpen’, biedt Degenkolb alvast zijn diensten aan. ‘Ook omdat het als team heel bijzonder en uniek zal zijn om met Gilbert die reeks aan monumenten te volmaken.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws