Viviani hoopt op andere datum Milaan-Sanremo: 'Meer tijd om voor te bereiden' De Klassiekers

Viviani hoopt op andere datum Milaan-Sanremo: 'Meer tijd om voor te bereiden'

Door Wilbert van der Velde 31 mei 2020 | 18:36


Elia Viviani hoopt dat Milaan-Sanremo verplaatst wordt naar 22 augustus, zodat hij meer tijd heeft om zich voor te bereiden op de Italiaanse klassieker. Dat vertelt hij in een interview met La Gazetta dello Sport.

Hoewel de UCI enige tijd geleden al een herziene wielerkalender naar buiten bracht, heeft de Italiaanse wielerbond een voorstel naar de UCI gestuurd om de data van enkele Italiaanse wedstrijden te veranderen. Het gaat hierbij vooral om Milaan-Sanremo en de Ronde van Lombardije. Deze wedstrijden zouden in het voorstel van de Italiaanse bond verschoven worden naar respectievelijk 22 en 8 augustus.

Viviani ziet een andere datum voor Milaan-Sanremo alvast zitten. Met de huidige datum van 8 augustus is het voor de sprinter lastig om zich vooraf voor te bereiden met een rittenkoers. ‘Het heeft zeker mijn voorkeur. Ik heb dan meer tijd om mij voor te bereiden.’ Daarnaast sluit de datum van 22 augustus ook goed aan bij een andere belangrijke wedstrijd voor de Italiaan, namelijk de Tour de France. De Franse rittenkoers gaat immers een week later van start.

Vooralsnog heeft Viviani het plan om zijn seizoen te hervatten in de Franse rittenkoers La Route d'Occitanie, maar mocht de datum van La Primavera veranderen, wordt ook de Ronde van Polen een optie. Ook over de rest van het seizoen heeft de Italiaan nog wat twijfels. Na de Tour de France volgt namelijk al snel de Giro d’Italia en ook de klassiekers. In beide wedstrijden heeft Viviani zijn kansen, maar door overlap wacht hem een lastige keuze. ‘Mijn vorm was na de Tour de France van vorig jaar erg goed. Met die conditie kan ik meedoen in Gent-Wevelgem, De Panne en de Ronde van Vlaanderen. Maar als Italiaan wil ik graag naar de Giro.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws