[Update] Nederlands talent Leemreize pakt KOM op Redoute terug, strijd blijft De Klassiekers

[Update] Nederlands talent Leemreize pakt KOM op Redoute terug, strijd blijft

Door Ward Hilhorst 27 juni 2020 | 08:18


(19 juni 2020) Philippe Gilbert lijkt in serieuze vorm toe te werken naar het grote doel van dit jaar. Op 8 augustus staat Milaan-Sanremo met rood omcirkeld in zijn agenda en als de voortekenen niet bedriegen, heeft de Belg van Lotto Soudal alvast de benen om toe te slaan in Italië.

Na de winst in Parijs-Roubaix in 2019 is Gilbert er alles aan gelegen om na de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije ook het vijfde en laatste monument op zijn palmares bij te schrijven. Milaan-Sanremo won hij nog nooit, maar volgens zijn coach Wim Van Hoolst is de vorm nu al prima.

Op donderdag reed Gilbert op La Redoute het Strava-record aan diggelen door maar liefst zeventien seconden onder de oude toptijd te duiken. 'Het is toch straf. In totaal zijn daar al 50.000 renners opgeknald. Het was ook op het einde van de training dus hij had al wat inspanningen gedaan. En zelfs een lactaattest. De andere toptijden zijn in koers gereden, zie ik. Ik weet niet wat er beter is. In de koers heb je supporters, concurrenten en kan je in het wiel zitten. Maar als je alleen rijdt, heb je de volledige controle', aldus Van Hoolst bij Sporza.

Als op 8 augustus alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan wordt hij de vierde renner die alle vijf de monumenten wint. Alleen Rik Van Looy, Eddy Merckx en Roger De Vlaeminck slaagden daar al in. 'Hij voelt zich al weken super en deze prestatie is heel goed voor het moreel, van de ploeg en van Gilbert. Hij is enorm gemotiveerd en zal alles doen om op 8 augustus te kunnen knallen. Hij is daar volledig op gefocust. Hij wil dat vijfde monument winnen en zal daar heel specifiek voor trainen.'

Update - 20 juni 2020 (8.37 uur): Jumbo-Visma-talent pakt record af

Waar Philippe Gilbert met zijn 4:25 zeventien seconden van de tijd van Romain Bardet afsnoepte, heeft Gijs Leemreize van de Team Jumbo-Visma Academy daar nog een schepje bovenop gedaan. In 4:22 reed hij de Redoute op, dus nog drie seconden sneller dan de Belg. En dat laat de ploeg maar al te graag weten op Twitter... 

Update II - 21 juni 2020 (14.35 uur): Leemreize is record alweer kwijt

De strijd om de KOM op La Redoute lijkt volledig losgebarsten na de pogingen van Philippe Gilbert en Gijs Leemreize. Die laatste pakte afgelopen week het record van de ervaren Belg af, maar ook hij is hem alweer kwijt.

Tegenover het Algemeen Dagblad sprak Leemreize uit zijn twijfels al te hebben: 'Ik weet niet hoe lang het record blijft staan. Ik zag dat Gilbert nog in België aan het trainen is. Het kan dus zomaar zijn  dat hij nog een poging doet. Ik weet namelijk niet of Gilbert het erbij laat zitten.'

Uiteindelijk was het niet Gilbert die het record heroverde, maar Mathijs Loman. De talentvolle Nederlander reed zich in de kijker met een tijd van 4:15 op het segment: zeven seconden sneller dan zijn landgenoot van de Jumbo-Visma Academy. Vorig jaar was Loman nog dicht bij een overstap naar de opleidingsploeg van NTT, maar deze liep hij op een haar na mis door in de finale van de Zwift Academy te verliezen.

Update III - 27 juni 2020 (8.15 uur): Leemreize en Huys samen aan de top

Gijs Leemreize heeft het er niet bij laten zitten nadat Mathijs Loman zijn record afpakte. Hij heeft zijn tijd nog eens aangescherpt, waardoor hij nu met 4:09 minuten weer bovenaan staat. Deze eerste plek moet hij delen met Laurens Huys van Bingoal-Wallonie Bruxelles. Van diezelfde ploeg hebben ook Eliot Lietaer en Dimitri Peyskens zich in de top vijf genesteld, allebei met een tijd van 4:14. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws