Geen zorgen om Van der Poel: 'Mathieu is meer dan klaar voor Sanremo' De Klassiekers

Geen zorgen om Van der Poel: 'Mathieu is meer dan klaar voor Sanremo'

Door Bram van der Ploeg 07 augustus 2020 | 08:55


Mathieu van der Poel heeft met de Strade Bianche en Milaan-Turijn twee wedstrijden in Italië achter de rug, maar een topresultaat zat er nog niet in voor de Nederlander. Alpecin-Fenix stelt in Het Nieuwsblad dat het richting Milaan-Sanremo wel goed zit met de kopman.

'In de Strade Bianche had Mathieu pech op een vervelend moment. In Milaan-Turijn was het de bedoeling dat Sacha Modolo zou sprinten, maar Sacha raakte achterop door de val van Yves Lampaert. Mathieu heeft dan nog proberen zelf te sprinten, maar ons treintje zat aan de verkeerde kant, waardoor hij van te ver moest komen. Maar op zich had hij een goed gevoel. Hij is duidelijk goed hersteld van die extreme inspanningen in de Strade Bianche', aldus ploegleider Christoph Roodhooft. 

Van der Poel gaat dan ook met grote ambities richting Milaan-Sanremo, waar hij net als in de Strade Bianche en Milaan-Turijn zal debuteren. 'Een mooie uitslag rijden in de voorbije koersen, was natuurlijk leuker geweest. Maar het is nu ook niet het einde van de wereld en geen reden om in zak en as te zitten. Al het werk en arbeid van de voorbije maanden liggen na amper twee keer vijf uur koers niet in de vuilnisbak. Zaterdag in Sanremo kan de wereld er helemaal anders uitzien. Mathieu is er meer dan klaar voor.'

Riesebeek overtuigd van winst Milaan-Sanremo

Oscar Riesebeek is alvast klaar om zich zaterdag weg te cijferen voor Van der Poel. De Nederlander van Alpecin-Fenix stelt in een video van zijn ploeg dat hij vertrouwen heeft in winst. 'Met Mathieu aan de start hebben we een topfavoriet in huis. Daar kijk ik heel erg naar uit', zo klinkt het. 'We gaan er met de ploeg alles aan doen om hem in de beste stelling naar de finale te brengen. Ik denk dat we met Alpecin-Fenix de koers kunnen winnen. Met Mathieu, maar misschien ook wel met Sacha Modolo.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws