Van Aert droomt na eerste monument: 'Ronde en Roubaix bovenaan de lijst' De Klassiekers

Van Aert droomt na eerste monument: 'Ronde en Roubaix bovenaan de lijst'

Door Bram van der Ploeg 08 augustus 2020 | 20:49


Wout van Aert is vooralsnog de man van de herstart van de wielerkalender. De Belg van Team Jumbo-Visma won zaterdag Milaan-Sanremo, door Julian Alaphilippe in de sprint te verslaan. Na afloop stamelde hij voor de camera.

'Ik ben super blij en kan niet geloven dat ik twee keer op rij win. Ik heb geen antwoorden', zo zoekt Van Aert vlak na de finish naar woorden. 'Het is ongelofelijk om zo te beginnen aan de herstart van het seizoen', wijst hij ook op zijn zege van een week eerder in de Strade Bianche. In Milaan-Sanremo kwam hij niet solo aan, maar moest hij afrekenen met een ijzersterke Alaphilippe. Op de Poggio moest Van Aert zelfs een gat laten. 'Ik moest tegen mezelf zeggen dat ik vol moest houden. Ik moest een gat dichten en had geen keuze, ik moest doorrijden.'

'In de afdaling kwam ik terug en Julian speelde het goed. Ik kwam van voren, maar omdat het peloton kwam, moest ik het tempo hoog houden', zo analyseert Van Aert, die lang pokerde, maar uiteindelijk op de pedalen ging staan. 'Ik moest wat overhouden voor de sprint en het was uiteindelijk een half wiel.'

Van Aert: 'Ik weet niet waar mijn grens ligt'

En wat nu dan? Van Aert won zijn eerste twee grote koersen en trekt met een ongelofelijke bak vertrouwen richting de Dauphiné en de Tour de France. 'Ik denk dat het goed is dat ik niet weet waar mijn grens ligt. Ik ben 25 en het is fijn om te ontdekken wat ik allemaal kan doen. Mijn droom is om een carrière te hebben met veel verschillende overwinningen en ik ben op de goede weg met dit monument', zo citeert Cycling Weekly.

'Vorig jaar won ik mijn eerste Touretappe en de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix staan nog bovenaan de lijst voor de komende jaren. Ik klim bovendien goed en ben goed in de tijdrit, dus alles buiten het winnen van een grote ronde ligt binnen mijn mogelijkheden', zo besluit Van Aert. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws