Evenepoel heeft zin in Lombardije: 'Nog nooit een koers zo goed voorbereid' De Klassiekers

Evenepoel heeft zin in Lombardije: 'Nog nooit een koers zo goed voorbereid'

Door Ward Hilhorst 13 augustus 2020 | 13:45


Er staat dit seizoen nog geen maat op Remco Evenepoel. Waar hij dit jaar al meerdere etappekoersen heeft gewonnen, zijn de eendagswedstrijden nog niet van zijn radar verdwenen. Komende zaterdag staat de Ronde van Lombardije op het programma. Het Nieuwsblad voelde hem aan de tand.

Evenepoel wordt door zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step als absolute kopman naar voren geschoven, wat blijk van vertrouwen in de jongeling geeft. 'Er staat genoeg stevige concurrentie aan de start. Jakob Fuglsang bijvoorbeeld, of Vincenzo Nibali. Hij won er al twee keer en kent het parcours helemaal uit zijn hoofd. Ook met Bauke Mollema hou ik rekening, al zal hij wellicht in steun van Nibali rijden.'

In het monument gaat hij alles op alles zetten om met de winst naar huis te gaan. Aan zijn voorbereiding zal het niet liggen. 'Ik heb nog nooit een koers zo goed voorbereid als nu, maar toch kan vanalles misgaan, zoals een lekke band op een slecht moment. Anderzijds heb ik ook wel al negen keer gewonnen dit seizoen. Echt gek als ik daarover nadenk.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws