Gilbert over missen klassiekers: 'Je moet daar tweehonderd procent klaar voor zijn' De Klassiekers

Gilbert over missen klassiekers: 'Je moet daar tweehonderd procent klaar voor zijn'

Door Wilbert van der Velde 01 oktober 2020 | 11:48


Philippe Gilbert staat donderdag niet meer aan de start van de tweede etappe in de BinckBank Tour en zal ook niet deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dat meldt SporzaDe linkerknie van de renner van Lotto Soudal is nog onvoldoende hersteld. 

Gilbert brak de knieschijf van zijn linkerknie door een valpartij in de openingsetappe van de Tour de France. Het bleek na onderzoek een mooie breuk te zijn, waardoor hij snel weer op de fiets kon stappen. Zo reed Gilbert onlangs de Ronde van Luxemburg, het Belgisch kampioenschap en dus de eerste etappe van de BinckBank Tour. 

'Ik zat snel weer op de fiets, maar misschien ben ik te snel herbegonnen', aldus Gilbert. 'Mijn herstel ging goed, de motivatie was er en ik wilde weer koersen.' Hoewel Gilbert dus aan verschillende wedstrijden deelnam, voelde Gilbert de bui al hangen. 'Ik voelde nog pijn. Die pijn werd erger in de eerste rit van de BinckBank Tour. Daar beseft dat ik niet in mijn beste vorm zou zijn voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Je lichaam moet daar 200 procent klaar voor zijn.'

Gilbert slaat de klassiekers dus over, maar het seizoen is mogelijk nog niet definitief voorbij voor de Waal. Na enkele weken van revalidatie hoopt hij nog te kunnen deelnemen aan de Vuelta a España, die op 20 oktober van start gaat. 'Hopelijk is deelname aan de Ronde van Spanje nog mogelijk. Maar dat is nu niet relevant. Een volledige genezing is belangrijk.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws