Wat zeggen de favorieten voor Luik-Bastenaken-Luik zelf over hun kansen? De Klassiekers

Wat zeggen de favorieten voor Luik-Bastenaken-Luik zelf over hun kansen?

Door Wilbert van der Velde 04 oktober 2020 | 11:19


Luik-Bastenaken-Luik is één van de laatste kansen voor de heuvelspecialisten om hun kunsten te vertonen en ze staan dan ook vol motivatie aan de start. In de Leiderstrui verzamelt de reacties van meerdere favorieten voorafgaand aan de koers.

Lees hier de reactie van Mathieu van der Poel!

Fransen hebben er zin in

Julian Alaphilippe sloeg de Waalse Pijl over, maar start zeker niet onvoorbereid aan Luik-Bastenaken-Luik. ‘Ik heb wel getraind, op snelheid achter de brommer. Maar geen duurtrainingen gedaan. Ik zal zien hoe het uitpakt. Ik ben echter nog altijd in topconditie’, aldus Alaphilippe tegenover L'Équipe, die vooral wil genieten. Zoals altijd genieten van het moment en proberen om de droom nog wat te verlengen.’ De Franse puncheur weet niet of de regenboogtrui hem extra krachten zal geven. ‘Het is echter wel een extra motivatie.’

Waar Alaphilippe de Waalse Pijl al een meerdere kersen wist te winnen, lukte dat in Luik-Bastenaken-Luik nog niet. Het is alweer van 2015 dat de Fransman met een tweede plek zijn beste resultaat behaalde in La Doyenne. ‘Ik ken de wedstrijd goed, zelfs met de wat andere finale. Het blijft een zware koers. Dat komt door de opeenvolging van hellingen. De beste gaat gewoon winnen. Ik heb geen specifiek plan en wil gewoon het maximale geven, de regenboogtrui eren en vooral plezier hebben.' 

Benoît Cosnefroy ontwikkelt zich steeds meer tot een van de besten puncheurs. In de recente Waalse Pijl kwam de renner van AG2R La Mondiale met een tweede plek al dichtbij de winst. Hij hoopt zondag op een treetje beter, maar beseft ook dat er concurrentie bijkomt. ‘Onder andere Julian Alaphilippe komt erbij. Desondanks weet ik dat het podium mogelijk blijft, ook de winst. De koers zal het uitwijzen’, laat Cosnefroy aan Le Télégramme weten.

Warren Barguil was een andere Fransman die zich in de Waalse Pijl opwierp als een favoriet voor Luik-Bastenaken-Luik. Hij werd daar namelijk vierde en de koers van zondag lijkt hem op papier beter te liggen. ‘Het is mijn favoriete wedstrijd. Ik hoop daar iets moois te laten zien’, aldus een vooruitblikkende Barguil op de ploegsite. 

Hirschi en Roglic gemotiveerd

Marc Hirschi start na zijn zege in de Waalse Pijl van afgelopen woensdag volop met ambitie voor Luik-Bastenaken-Luik. ‘Woensdag was mijn vorm echt goed. In Luik krijgen we een ander parcours voorgeschoteld, maar ik hoop te kunnen strijden met de besten’, vertelt de puncheur van Team Sunweb aan Sporza.

Vorig jaar deed Hirschi al mee, maar toen strandde hij op een anoniem 51ste plek. Dat moet dit jaar zeker beter kunnen. ‘Vorig jaar was dit nog wat lang voor mij en het weer zat ook niet mee, met regen en kou. Dat was nog te zwaar. Maar normaal zou dit parcours me wel moeten liggen.’

Primoz Roglic staat voor het eerst aan de start in Luik-Bastenaken-Luik, maar zou gezien zijn kwaliteiten en vorm met de beteren mee kunnen doen. Via de ploeg laat de Sloveen weten zin te hebben in zijn eerste Ardennenklassieker. ‘Ik ben zo goed als mogelijk hersteld van mijn inspanningen tijdens het WK. Luik is de oudste klassieker op de kalender, dus het is een grote eer om mee te doen. We hebben geen specifieke leider. Tom Dumoulin en ik zullen zie wie de beste benen hebben, we zijn alvast gemotiveerd.

Pogacar en Van Avermaet voorzichtig hoopvol

Tadej Pogacar was in de Waalse Pijl ambitieus, maar kwam er met een negende plek niet echt aan te pas. De Tourwinnaar vertelde na afloop van de koers zich niet helemaal fris meer te voelen. Desondanks heeft hij voor Luik-Bastenaken-Luik hogere verwachtingen. ‘Na een beetje rust ga ik mij focussen op Luik-Bastenaken-Luik. Het is een koers die me ook wat beter ligt.’

Greg Van Avermaet reed vorige week zondag een sterk WK in dienst van Wout van Aert en hoopt in Luik-Bastenaken-Luik zelf weer een prestatie neer te zetten. ‘Het is een monument en ik ga voor een goed resultaat.  Winnen zal lastig worden, maar ik ga proberen om er in de finale bij te zijn. En dan zien hoe dicht ik bij de overwinning kan komen’, aldus Van Avermaet via de kanalen van zijn ploeg. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws