Van der Poel waarschuwt rivalen na zesde plek in Luik: 'Voel me echt super' De Klassiekers

Van der Poel waarschuwt rivalen na zesde plek in Luik: 'Voel me echt super'

Door Bram van der Ploeg 04 oktober 2020 | 20:15


Mathieu van der Poel kon in de finale van Luik-Bastenaken-Luik nét niet mee met de vier sterkste mannen van de dag, maar de Nederlander van Alpecin-Fenix sprintte in de achtervolgende groep wel naar plek zes. Dat geeft vertrouwen, blijkt uit een interview met Sporza.

'Er zat meer in dan een zesde plaats. Ik verras mezelf hier wel een beetje, maar tegelijkertijd is dit ook wel een beetje zuur. Mohoric rijdt wel nog naar de koplopers. Dan is dit een gemiste kans', luidt de conclusie van een eerlijke Van der Poel, die een scenario zoals in de Amstel Gold Race uit 2019 dus graag had willen herhalen. 'Mohoric had al twee keer half geprobeerd om aan te vallen en weg te springen. Dan doet hij dat een derde keer, op een dwaze manier en rijdt hij zonder al te veel moeite weg. Hij komt bij dat groepje en doet nog mee voor de zege.'

Dat had Van der Poel ook graag zelf gedaan. 'Ik moet eerlijk zijn, toen die vier of vijf versnelden zat ik op mijn limiet, maar daarna voelde ik me goed. Als de samenwerking dan wat beter was geweest in de achtervolging... En dan die Mohoric', verzucht hij. De zesde plaats doet zijn vertrouwen in ieder geval goed. 'Zesde in mijn eerste Luik, ik moet tevreden zijn. Dat gevoel overheerst toch. Ik heb de koers ook niet verkend, dus dat is ook nog een nadeel. En ik onthoud vooral dat mijn vorm goed is, dat heeft iedereen wel gezien. Ik heb eindelijk de benen die ik wil hebben. De BinckBank Tour heb ik nu al op zak en er komen nog mooie koersen aan. Ik voel me echt super en kijk uit naar wat nog komt. Als alles meezit kan ik hier ooit winnen, ja.' (foto: Sirotti)

Lees 3 Reacties

Tags:

Reacties

Ennie Quipere
6 Oct 2020 om 18:19
Quote van Wout paraat
Schijnbaar worden renners liever 12e of 13e ,maar mee werken op het laatste om bv 6e te worden,nee men zit liever te speculeren ,om dan vervolgens toch naast een korte ere plaats te grijpen.daarom hulde aan Mathieu vd Poel,die rijd altijd.

Mathieu zal ook niet achtervolgen wanneer er een kansrijke ploeggenoot in de kopgroep rijdt.
Vandaar dat Dumoulin, verworden tot knecht van Roglic, zijn benen stil hield!

Wout paraat
5 Oct 2020 om 19:57

Schijnbaar worden renners liever 12e of 13e ,maar mee werken op het laatste om bv 6e te worden,nee men zit liever te speculeren ,om dan vervolgens toch naast een korte ere plaats te grijpen.daarom hulde aan Mathieu vd Poel,die rijd altijd.

Herman
4 Oct 2020 om 22:35

Mathieu heeft vandaag een geweldige prestatie geleverd. Jammer dat er op het laatst niemand probeerde om terug te komen naar de 4 leiders. Mathieu moest al het werk alleen doen.
Ik had nog wel eens willen zien wie er gewonnen had waneer er een samensmelting gekomen was.

Reageer


Meer nieuws