Broers Roodhooft vol vertrouwen: 'Grote kans dat Van der Poel de Ronde wint' De Klassiekers

Broers Roodhooft vol vertrouwen: 'Grote kans dat Van der Poel de Ronde wint'

Door Ward Hilhorst 10 oktober 2020 | 08:48


De afgelasting van Parijs-Roubaix is natuurlijk ook voor Mathieu van der Poel en zijn ploeg een aderlating, omdat hij daar een van de topfavorieten zou zijn. Met de Ronde van Vlaanderen nog op de kalender kunnen zij echter nog niet rusten. Met Het Laatste Nieuws spraken ze erover.

De journalist van HLN zit wat te wroeten en wil weten of de resultaten niet tegenvallen. Is het winnen van de Ronde nodig om het seizoen te laten slagen? Christoph Roodhooft denkt van niet. 'Iemand gaat winnen, waarom Van der Poel niet? De kans dat hij wint is groot. Als het niet lukt, kan je niet zeggen dat het seizoen mislukt is. Je kunt niet verwachten dat Mathieu wint in Lombardije of Luik. Hij werd zesde en tiende, daarvoor krijgt hij van ons tien op tien.'

Als hij beter wil gaan klimmen, zoals Wout van Aert, zullen er misschien wat kilo's af moeten. 'Daar zijn wij heel bang voor', aldus Christoph. 'Als je ziet wat dat met Wiggins gedaan heeft. Wiggins heeft dan wel één keer de Tour gewonnen. Maar hij is er op geen enkele manier, mentaal niet en fysiek niet, nog doorgekomen daarna. Het is niet dat die mens daar gelukkig van geworden is.' (Foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

19.8
10 Oct 2020 om 12:42

Of er wel of geen kilo's af moeten hangt van zijn aspiraties af; en volgens mij weten wij helemaal niet wat die aspiraties zijn.

Maar wil hij grote rondes gaan winnen dan zal die bmi inderdaad wat omlaag moeten.
Goed voorbeeld is Froome: pas nadat hij zijn lichaamsgewicht omlaag bracht ging hij goed klimmen (en grote rondes winnen)....

Poelwinst
10 Oct 2020 om 11:27

Natuurlijk gaat Mathieu winnen en als hij niet wint kijkt iedereen toch vooral naar hem. Laat die kilo's er maar aan zitten want met elke kilo minder wordt het rekenen steeds belangrijker en gaan we spannende dagen zoals in de BinckBank Tour en op het NK niet meer meemaken.

Reageer


Meer nieuws