Van Avermaet: ‘Grotere kans dat ik de Ronde niet rijd dan wel’ De Klassiekers

Van Avermaet: ‘Grotere kans dat ik de Ronde niet rijd dan wel’

Door Joëlle Smeets 13 oktober 2020 | 12:03


Greg Van Avermaet is er nog niet over uit of hij zondag aan de start zal staan van de Ronde van Vlaanderen. De Belg kwam in Luik-Bastenaken-Luik hard ten val, waarbij hij flink wat blessures opliep.

'Ik ben ondertussen wel weer aan het fietsen', meldt Van Avermaet aan Het Nieuwsblad. 'Ik voel me veel beter dan negen dagen geleden, maar de kans is nog altijd groter dat ik niet dan wel rijd. Dat wil ik zo laat mogelijk beslissen. Je moet er wel echt honderd procent klaar voor zijn, want de Ronde is geen 'koerske' rond de kerktoren.'

De renner van CCC Team geeft aan dat hij alleen wil starten als hij ook echt een belangrijke rol kan spelen. 'Starten om het starten, doe ik niet. Ik kan elke dag van Antwerpen naar Oudenaarde rijden. Of ik kan een rol van betekenis spelen en zit mee in de finale, of ik begin er niet aan', meldt hij. Ook vertelt Van Avermaet dat hij flink wat pijn ervaart tijdens zijn sprinttrainingen.

De kopman van CCC Team kwam op zo'n honderd kilometer van de meet hard ten val tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Van Avermaet reed in het midden van het peloton toen hij een verkeersbord op een verkeerseiland raakte en tegen de grond ging. Hij liep daarbij drie gebroken ribben, een fractuur van een rugwervel, een kleine klaplong en een gescheurd ligament aan de schouder op. Vrijdag neemt hij een beslissing over zijn deelname aan de Ronde. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws