Van Aert over kritiek naar Van der Poel: 'Vond dat dit gezegd mocht worden' De Klassiekers

Van Aert over kritiek naar Van der Poel: 'Vond dat dit gezegd mocht worden'

Door Bram van der Ploeg 15 oktober 2020 | 13:00


Wout van Aert staat nog steeds vierkant achter zijn interview, dat hij afgelopen zondag na Gent-Wevelgem gaf. In dat interview was hij boos op Mathieu van der Poel, die in de koers te veel op het wiel van Van Aert zou hebben gereden en te weinig voor de winst. Hoe gaat dat zondag, in de Ronde van Vlaanderen?

'Ik had het misschien beter niet gezegd, maar het is nu niet dat ik daar vier dagen later anders over denk', zo vertelt hij in Het Nieuwsblad. 'Het verbaasde me wel dat er de dag nadien nog zoveel om te doen was. Hoewel, enigszins verraste me dat ook weer niet. Langs de andere kant is het wel allemaal opgeklopt. Het was zeker geen scheldpartij. Ik denk dat in de slotkilometer Mathieu toch echt liet zien dat de overwinning precies minder belangrijk was voor hem. Ik kan me niet van deze indruk ontdoen.'

Dat Van der Poel niet blij was met Van Aerts uitspraken, doet Van Aert niet zoveel. 'Volgens mij is dit een logische reactie van hem. Ik had ook niet verwacht dat hij ineens zou zeggen: ‘ja, dat klopt’. Ik denk dat we allebei onze meningen hebben geuit na Gent-Wevelgem, dat we allebei teleurgesteld waren. Voor mij is alles daarbij afgerond. Of dat voor Mathieu ook zo is, weet ik niet. Ik vond dat dit mocht gezegd worden. Verder hecht ik daar geen belang van. Ik heb er niet van wakker gelegen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws