Van der Poel parkeert discussie met Van Aert en droomt over zege in De Ronde De Klassiekers

Van der Poel parkeert discussie met Van Aert en droomt over zege in De Ronde

Door Bram van der Ploeg 16 oktober 2020 | 17:10


Mathieu van der Poel stelt in een persvideo van Alpecin-Fenix dat de Ronde van Vlaanderen een van zijn grote doelen van dit jaar is. Na zijn vierde plaats van vorig jaar hoopt de Nederlander zondag te winnen. 

'Het niveau in de Brabantse Pijl en Gent-Wevelgem was goed. De vorm is goed, al voelde ik me wel iets minder in Gent-Wevelgem. Ik zat daar echter wel mee met de beste mannen op de cruciale stukken, dus daar was ik wel tevreden over', aldus Van der Poel, die na afloop vooral zag dat een discussie tussen hem en Wout van Aert gesprek van de dag was. 'Ik heb daar niet meer van wakker gelegen, dat was zondagavond al afgesloten.'

Van der Poel noemt Van Aert als 'belangrijkste concurrent' voor de Ronde van Vlaanderen, al rekent hij ook op Julian Alaphilippe en enkele anderen. Winst is het enige dat telt. 'Zeker voor mij is dit het hoogtepunt van het seizoen', benadrukt de Nederlands kampioen, die geleerd heeft van vorig jaar, toen hij onderuit ging en lang moest achtervolgen richting de finale. 'Ik heb van vorig jaar geleerd dat ik niet te veel risico's hoef te nemen voor de belangrijke stukken. Het is goed om vooraan te zitten, maar je kan beter als dertigste beginnen aan de Kwaremont, dan op de grond liggen. Dat was misschien de nervositeit van de eerste editie', glimlacht hij.

Van der Poel: 'Hoef niemand te vrezen in een sprint'

Hoewel Van der Poel het jammer vindt dat de Ronde van Vlaanderen zondag iets korter is vanwege het coronavirus, zal het volgens hem nog steeds zwaar genoeg zijn. Hij droomt al stiekem over de zege. 'Het liefst rij ik alleen naar de meet, maar dan moet je wel echt super zijn. Bettiol ging vorig jaar al op de Kwaremont en Terpstra heeft nog langer alleen gereden. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar dan moet je wel een ploeg hebben die afstopt. Een solo is minder stressvol, maar als ik goed ben, hoef ik niemand te vrezen in een sprint. Zeker niet na zo'n lastige wedstrijd.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws