Van der Poel blijft bij standpunt: 'Wat Van Aert zei, was arrogant' De Klassiekers

Van der Poel blijft bij standpunt: 'Wat Van Aert zei, was arrogant'

Door Tom van der Salm 17 oktober 2020 | 11:25


Zelfverzekerd op de fiets én ernaast. Zo kennen we Mathieu van der Poel, die ook een week na Gent-Wevelgem niet terugdeinst van de harde woorden van Wout van Aert. 'Ik rij louter en alleen om zelf te winnen', aldus de alleskunner in een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad.

Van Aert gaf na afloop van Gent-Wevelgem in onzachte woorden aan dat Van der Poel op zijn wiel reed om hem te 'doen verliezen'. De Nederlander zelf was en is zich van geen kwaad bewust. 'Dat begrijp ik dus niet. Ik vind het arrogant wat hij zei. Rijd ik niet achter hem aan, dan win ik sowieso niet. Geef hem tien seconden en je ziet hem niet meer terug. Hij was de beste man vooraan, dan is het logisch dat ik reageer.'

Met de Ronde van Vlaanderen in zicht is het logisch dat de vete - die eigenlijk niet bestaat - opgeklopt wordt. Dat hoort bij de koers, zoals Boonen vs. Pozzato en Cancellara in het verleden bewees. 'Meer dan een meningsverschil was dit niet, we hebben geen dingen gezegd die niet konden of op elkaar in geslagen.' Over De Ronde: 'De sterkste gaat zondag gewoon winnen. Als Van Aert de sterkste is, is hij een mooie winnaar. Wie weet krijgt hij dan een high five van me', aldus Van der Poel.

Van der Poel: 'Als ik en Van Aert vooraan komen rijden we'

Maar wat gebeurt er als de twee zondag tot in het extreme aan elkaar gewaagd zijn? 'Als we met zijn tweeën voorop komen, dan rijden we door', stelt Van der Poel. 'Als we met twee boven komen op de Paterberg en we hebben een gat, dan lijkt het me logisch dat we doorrijden tot aan de meet. Natuurlijk.' Dat belooft. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws