Terpstra hoopt op wonderdag in Vlaanderen: 'Hier altijd goed gereden' De Klassiekers

Terpstra hoopt op wonderdag in Vlaanderen: 'Hier altijd goed gereden'

Door Jannick van der Hooft 18 oktober 2020 | 09:00


Niki Terpstra maakt zondag zijn opwachting in de Ronde van Vlaanderen na een voorspoedig herstel van een val tijdens een trainingsrit. De oud-winnaar van Vlaanderens Mooiste hoopt op een goede wedstrijd, maar zit naar eigen zeggen nog wel met vraagtekens over zijn vorm.

Terpstra prijst zich gelukkig dat hij na zijn crash al zo snel weer op de fiets kan zitten in een van zijn meest begeerde wedstrijden. 'Ik zit nog wel met een beetje vraagtekens', vertelt de renner van Total Direct Energie aan Wielerflits. 'Ik weet wel dat ik waarschijnlijk niet voor de winst zal rijden, maar ik ga gewoon mijn best doen om een zo goed mogelijk resultaat te halen. Eigenlijk heb ik geen idee wat dat gaat zijn. Het is een koers die me ligt.'

Bij het AD laat de Noord-Hollander doorschemeren dat de absolute topconditie er nog niet is. 'Maar ik zit er wel dichtbij', zo voegt hij toe. 'De laatste procentjes om op wereldniveau mee te doen, mis ik nog. Het is nu niet realistisch dat ik een mooi resultaat rijd, maar stiekem hoop ik natuurlijk wel op een wonderdag. Ik heb in Vlaanderen bijna altijd goed gereden. Ik ben tevreden als ik 'in koers' zit, en als ik competitief ben. Dat zou mij veel voldoening geven.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws