Ronde van Vlaanderen | Kristoff zeven (!) keer in top-5, Belgen likken hun wonden De Klassiekers

Ronde van Vlaanderen | Kristoff zeven (!) keer in top-5, Belgen likken hun wonden

Door Tom van der Salm 18 oktober 2020 | 20:34


Een geweldige en historische koers met dito winnaar. Zo kan de corona-editie van de Ronde van Vlaanderen wel genoemd worden. Als de door Mathieu van der Poel gewonnen wedstrijd over twintig jaar niet een hele puike Andere Tijden Sport heeft, weten wij het ook niet meer! Voor nu moet u bij In de Leiderstrui zijn voor alle reacties. 

We hebben een losse reactie van:
- Mathieu van der Poel
- Wout van Aert
- Sep Vanmarcke (over een trap naar de ploegwagen van Team Sunweb)
- Patrick Lefevere (over de val van Julian Alaphilippe)

Kristoff andermaal derde: 'Dit is mijn favoriete race'

Alexander Kristoff eindigde voor de zevende (!) keer in de top vijf van de Ronde van Vlaanderen. De Noor mocht net als vorig jaar met een derde plek mee het podium op. 'Dit is mijn favoriete koers, maar het was lastig vandaag. Van Aert en Van der Poel waren veel beter dan de rest. Ik moest er een lange sprint van maken, doordat Kasper Asgreen vooruit reed. Dat het toch is gelukt om derde te worden, stemt me tevreden.'

Lampaert: 'Het kalf was verdronken'

Yves Lampaert zag ploegmaat Julian Alaphilippe op ongelukkige wijze uit koers vallen. De Belg zat zelf in de achtervolgende groep, maar kon met zijn andere ploegmaten niet meer helemaal vooraan geraken. 'Het was voor ons de perfecte situatie, totdat Julian viel. Heel spijtig, en die nadere mannen ga je dan niet meer zomaar terughalen. Het kalf was verdronken.' Lampaert eindigde als vijfde uiteindelijk. 'Dat is wel netjes, ja', aldus de Vlaming tegen Sporza.

Naesen: 'De besten zaten vooraan'

Oliver Naesen toonde zich zondag the best of the rest in koers, maar werd uiteindelijk zevende. De Belg probeerde in zijn eentje te achtervolgen, maar kwam net dat beetje te kort voor een plaats op het podium. 'De drie besten zaten vooraan. Ik heb er alles aan gedaan, maar het mocht niet baten.' Naesen stond met een relatief zuur gezicht voor de camera van Sporza, maar koestert geen wrok. 'Dat de anderen niet volledig meehelpen in de achtervolging, dat is koers.' 

Benoot: 'Ik had niet mijn beste dag'

Namens Team Sunweb moest Tiesj Benoot de honneurs waarnemen. De klassieke coureur uit Gent kon niet mee met de besten en moest uiteindelijk genoegen nemen met plek tien. 'Top tien in de Ronde van Vlaanderen is natuurlijk niet slecht, maar ik had niet mijn beste dag. Op het moment dat Alaphilippe en Van der Poel gingen, vloog mijn ketting eraf. Ik moest daarna een volle inspanning leveren om terug aan te sluiten, daar heb ik tien minuten van moeten recupereren', aldus de Belg op de site van Sunweb.

Stybar: 'Ik ben heel blij voor Van der Poel'

73e, dat zal niet de plaats zijn waarvoor Zdenek Stybar naar Antwerpen is afgereisd. De Tsjech kon niet mee op de urgente momenten. 'Ik loop achter de feiten aan. Ik mis koersritme door het missen van de Tour.' Stybar zag zijn vriend en trainingsmaat Van der Poel winnen en dat stelde hem dan weer wel tevreden. 'Ik ben heel blij voor hem. Als niemand van onze ploeg wint, dan mag hij winnen. We maken veel plezier als we samen trainen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws