Like ons!
Puccio wil dolgraag de Giro rijden, nieuweling Basso wil vooral leren

Giro d'Italia

Puccio wil dolgraag de Giro rijden, nieuweling Basso wil vooral leren

Salvatore Puccio hoopt in mei de Giro d'Italia te rijden voor Team Sky, zo vertelt hij op de officiële website van het team. De Italiaan hoopt daar te koersen over zijn geboortegrond. Ploeggenoot Leonardo Basso houdt zich meer op de vlakte bij uitspraken over het seizoen.

'Er zijn een paar mooie etappes voor mij en we passeren de plek waar ik geboren ben. Om daar te zijn met al mijn familie die komt kijken, dat zou een mooie dag zijn', begint Puccio. De renner is geboren in Sicilië en daar gaat het peloton in 2018 doorheen. 'Mijn familie heeft gezegd dat ze al op mij wachten. Het doel is om erbij te zijn en de kans niet te missen om te rijden waar ik ben geboren.'

Voor Basso wordt 2018 vooral een ontdekkingstocht, vertelt hij ook via de officiële kanalen. De Italiaan koerst voor het eerst bij Team Sky en kijkt zijn ogen uit. 'Het was een droom van mij om bij "de universiteit van het wielrennen" te komen. Ik wil iedere dag leren, mijn niveau verbeteren en het team helpen.' In de Ardense klassiekers hoopt hij van waarde te zijn. 'Ik ben een klimmer, maar niet voor de langere cols. Ik ben explosief en heb sprinterskwaliteiten. Ik denk dat wedstrijden als de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race mij liggen.' (foto: Instagram)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven