Like ons!
Uitgebalanceerde ploeg voor Dumoulin: 'Ik ben één van de jongens die vroeg worden gelost'

Giro d'Italia

Uitgebalanceerde ploeg voor Dumoulin: 'Ik ben één van de jongens die vroeg worden gelost'

Alleen Chad Haga en Laurens ten Dam waren onderdeel van de ploeg die Tom Dumoulin aan het roze hielp en nu opnieuw die roze droom proberen te verwezenlijken. Maar het team is alleen maar sterker geworden, denkt Haga.

‘Als team zijn we heel erg gericht op het klimwerk en hebben we ook geen sprinter’, zegt Haga tegen Cyclingnews. Phil Bauhaus viel weg omdat de teams ingekrimpt werden. ‘Ik word ook een beetje als klimmer gezien, maar dit jaar ben ik één van de jongens die vroeg worden gelost. Ik moet Tom helpen op de kleinere klimmetjes en aan de voet van de berg. Dan wordt hij overgenomen door andere coureurs.’

Vooral Laurens ten Dam, Louis Vervaeke en Sam Oomen moeten er voor Dumoulin zijn in het hooggebergte. ‘We zijn serieus sterker geworden in de bergen, dus kan ik al mijn energie gebruiken in de onderste delen van de klim, totdat de race echt ontbrandt, We hebben een heel goed team voor een klassement.’ Zelf merkt Haga ook beter te zijn geworden. ‘Ik ben zeker beter dan twee jaar geleden en ik hoop ook beter te zijn dan vorig jaar. Ik hoop dat ik de Giro uit kan rijden.’ (Foto: Team Sunweb)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven