Like ons!
UAE ontkent aanval bij plaspauze Dumoulin: 'Niet fair om te doen, had ook geen zin gehad'

Giro d'Italia

UAE ontkent aanval bij plaspauze Dumoulin: 'Niet fair om te doen, had ook geen zin gehad'

Een opmerkelijk moment in de vierde etappe van de Giro op dinsdag: Met nog iets meer dan honderd kilometer te rijden besluiten de mannen van UAE Emirates er in het peloton een klap op te geven op een klimmetje in smalle straten. Dumoulin was even de dupe na een sanitaire stop. Laurens ten Dam tilt daar in gesprek met de NOS niet te zwaar aan.

UAE Emirates, de ploeg van Fabio Aru, zette vier man op kop, waarna het peloton in meerdere stukken scheurde. Toen iedereen weer bijeen was, nam BMC het heft weer in handen. 'Tom en Rohan Dennis stopten voor een plaspauze en in een afdalinkje verderop, we waren nog niet terug in het peloton, hoorden we van onze ploegmaats in het peloton dat UAE op kop aan het hengsten was', legt Ten Dam uit.

Onsportief? Ten Dam vraagt zich af of de actie zo bedoeld was. 'Het kostte even energie om terug te komen en toen we terug kwamen, stopten ze ook. Het blijft koers natuurlijk. Misschien hebben zij dat punt 's ochtends in de bespreking al aangeduid van "daar gaan we het doen". Als er dan iemand gaat pissen, dan snap ik ook wel dat je denkt: Zoek het uit, we hebben dit al afgesproken.'

UAE: 'Dat is niet fair'
UAE Emirates reageert tegenover In de Leiderstrui met een kort statement over de vierde etappe: 'Wij ontkennen de geruchten dat we aanvielen vanwege een sanitaire stop. Dat is iets wat niet fair is om te doen en het had ook geen zin gehad. Onze ploeg reed alleen op kop om risico's te vermijden voor de afdaling die ging komen. Daarbij hebben we een tempo opgelegd dat voor onze kopmannen goed te doen was.' 

Na navraag bij BMC blijkt overigens dat Dennis niet de dupe was van de actie, hij zat volgens zijn ploeg gewoon in het peloton op het moment dat er werd versneld. Dumoulin werd wel even gelost, maar loste dat met hulp van zijn ploeggenoten snel weer op. (foto: Team UAE Emirates / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven