Like ons!
[Update] Vervaeke kan Dumoulin niet meer van dienst zijn; Belg geeft op in etappe 19

Giro d'Italia

[Update] Vervaeke kan Dumoulin niet meer van dienst zijn; Belg geeft op in etappe 19

Louis Vervaeke hoopt dat hij dinsdag veel in zijn bed kan liggen. De Belg van Team Sunweb voelde zich zondag tijdens de vijftiende etappe van de Giro wat ziekjes en daar hoopt hij snel van te herstellen.

'Bij de start voelde ik me nog goed, maar tijdens de etappe nam mijn energie sterk af', kijkt Vervaeke terug op de Facebookpagina van zijn fanclub. 'We hebben besloten om te benen en het lichaam te sparen om niet zieker te worden.'

Dinsdag heeft Vervaeke nog een 'rustdag', alvorens hij Tom Dumoulin weer hoopt bij te staan. 'Ik heb op de rustdag zoveel mogelijk geslapen en ga vandaag ook rustig aan doen in de tijdrit. Ik gebruik het als een extra dag om te rusten en te herstellen. Ik heb gelukkig al iets minder keelpijn.'

Update - 13.15 uur (25 mei 2018)
Louis Vervaeke heeft zijn lijdensweg in de Giro beëindigd. De Belg was ijzersterk in de eerste week, maar door ziekte kon hij Tom Dumoulin in de afgelopen dagen al amper meer bijstaan. In de zware negentiende etappe kneep hij nog voor de grote cols in de remmen.

Voor de etappe zei Vervaeke nog tegen Eurosport: 'We zijn extra gemotiveerd na de etappe van gisteren. Deze twee etappes gaan op karakter. Tom is nog super fris en super vrolijk. De Finestre staat op mijn bucketlist, daar kijk ik wel naar uit.' (foto: Social media Vervaeke)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven