Prachtig inkijkje in slotweekend Sunweb: 'Ik voel me fucked en ben bang voor vandaag' Giro d'Italia

Prachtig inkijkje in slotweekend Sunweb: 'Ik voel me fucked en ben bang voor vandaag'

Door Bram van der Ploeg 28 mei 2018 | 15:39


Tom Dumoulin is alweer op weg naar huis, maar dat is voor Team Sunweb geen reden om nog één keer terug te blikken op een succesvolle Giro. In het loodzware slotweekend slaagde Dumoulin erin om tweede te worden in het klassement en de beelden van achter de schermen zijn met die wetenschap extra mooi.

We zien de blijdschap nadat Simon Yates in etappe 18 tijd heeft laten liggen en we zien Dumoulin na etappe 19 helemaal kapot op de hotelkamer. Een etmaal eerder voorspelde hij de koers precies goed in gesprek met ploegleider Arthur van Dongen. 'Team Sky gaat op de Finestre alles uit elkaar trekken. Het wordt pompen of verzuipen. Ik kan een halve minuut nog dichtrijden, maar als ik op een minuut van Froome boven kom, dan wordt het moeilijk', zo klinkt het op de massagetafel.

Na de loodzware negentiende rit gaat Team Sunweb er in de twintigste etappe nog één keer voor, al is het op basis van de beelden een wonder dat Dumoulin op de slotklim nog vijf keer aanviel. 'Right now I feel absolutely fucked', zegt hij in de teambespreking. 'Ik ben bang voor vandaag, maar als ik magisch toch de benen heb om meer te doen dan te volgen, dan ga ik voluit op tien kilometer. Daarvoor zou het fijn zijn als Sam een hoog tempo rijdt.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws