Sky geeft Froome's Giro-data vrij; renner gebruikte salbutamol en ging diep in etappe 19 Giro d'Italia

Sky geeft Froome's Giro-data vrij; renner gebruikte salbutamol en ging diep in etappe 19

Door Bram van der Ploeg 04 juli 2018 | 18:20


Team Sky heeft alsnog de data van Chris Froome in de Giro d'Italia vrijgegeven. De Britse formatie vertrouwde de cijfers vorige maand toe aan de BBC. Die maakte er woensdag een artikel van.

Een interessante waarneming is meteen dat Froome tijdens de Giro 'gewoon' salbutamol gebruikte tegen zijn astma. Verder gebruikte hij geen medicijnen, ook niet op attest. Ook zijn er cijfers over de hartslag en andere data van de Giro-winnaar, die zelf blij is met de openbaring. 'Ik ben blij om wat data te delen van sommigen van mijn prestaties op de weg', zo klinkt het.

De informatie is vrij gedetailleerd. Zo lezen we dat Froome iedere ochtend 200 milliliter sap dronk en 400 gram rijst, vier eieren en vier pannenkoeken met jam at. Na zijn coup in de negentiende etappe moest Froome flink herstellen Hij at 's avonds 555 calorieën meer dan gebruikelijk in de Giro. Om in de laatste week goed te zijn, viel Froome tijdens de Giro nog twee kilo af. In die laatste week at hij wel flink meer om niet verder af te vallen.

In grafieken is precies te zien hoe Team Sky de aanval tot in detail plande. Om de aanval tot een goed einde te brengen, stonden er onderweg verzorgers langs de kant die zijn koolhydraten op peil hielden, want daar verbrandde hij er meer dan duizend van in totaal. Gemiddeld reed Froome een wattage van 407 tegen een maximale hartslag van 159 slagen per minuut. (foto: Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws