Like ons!
'Het was mijn droom om het peloton pijn te doen met Tom in het roze in mijn wiel'

Giro d'Italia

'Het was mijn droom om het peloton pijn te doen met Tom in het roze in mijn wiel'

Louis Vervaeke was één van de mannen die Tom Dumoulin in mei aan een zege moest helpen in de Giro d’Italia. Bijna lukte dat. Het was in de koninginnenrit richting de Jafferau zelfs zó dichtbij dat de Belg een droom in duigen zag vallen, zo vertelt hij tegen Procycling.

‘Ik vond het een hele eer om met Sunweb en de titelverdediger de Giro te mogen rijden’, begint de 24-jarige Belg. ‘Het was de eerste keer in mijn carrière dat ik een grote ronde reed met een kopman die kon winnen. Ik was enorm gemotiveerd om elke dag geconcentreerd mijn werk te doen voor Tom. Ik was niet in mijn allerbeste vorm vanwege een zwaar schema, maar kon zeker mijn steentje bijdragen’, herinnert Vervaeke zich.

De Belg moest echter opgeven in de negentiende etappe. Dat was inderdaad die etappe over de Finestre en de Jafferau. ‘Terug in de bus zag ik dat Simon Yates kraakte en Tom virtueel leider was. Het was mijn droom om op kop van het peloton over de bergen te rijden en ze pijn te doen met Tom in het roze in mijn wiel. Ik wilde dolgraag met de ploeg de Giro winnen.’

En dus stortte de wereld van Vervaeke even in. ‘Net op het moment dat het ernaar uitzag dat Tom de leiding ging pakken, had ik de koers verlaten. Ik zag mijn droom in duigen vallen en moest toen wel een paar traantjes laten. Maar toen begon Chris Froome aan zijn monstersolo. Ik dacht dat hij te vroeg ging en dat Tom terug zou komen, maar helaas viel hij nooit meer stil’, besluit Vervaeke. (Foto: Team Sunweb)

Het hele interview lezen? Koop hier de nieuwe Procycling!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven