Like ons!
Naast Dumoulin ook Mollema in Giro d'Italia; Jumbo-Visma vaardigt Roglic af

Giro d'Italia

Naast Dumoulin ook Mollema in Giro d'Italia; Jumbo-Visma vaardigt Roglic af

Bauke Mollema en Primoz Roglic zijn de volgende twee namen die we toe kunnen voegen aan het lijstje klassementsrenners in de Giro d'Italia van 2019. Dat weet De Telegraaf. Een logische keuze, aangezien ze beiden een ploeggenoot in de Tour de France hebben.

Eerder deze week maakte LottoNL-Jumbo bekend dat Steven Kruijswijk de kopman van de ploeg is in de Tour de France en later in het jaar in de Vuelta. In Frankrijk krijgt hij bovendien George Bennett mee, die vorig jaar nog de Giro reed. Het optelsommetje was daarom simpel en is nu bevestigd door De Telegraaf. Bovendien ligt er voor Roglic een mooi parcours met drie tijdritten, waar hij goed uit de voeten kan. Daarnaast zou hij in een vrije rol naar de Tour gaan.

Richie Porte werd enkele maanden geleden vol trots gepresenteerd door Trek-Segafredo en toen werd al duidelijk wat zijn doel was: De Tour de France van 2019. Het gevolg voor Mollema is dat hij moet uitwijken naar de Giro als hij een klassement wil rijden en dat is nu ook wat er gaat gebeuren. En bovendien ambieerde Mollema een Tour-klassement niet echt meer. Etappes jagen in Frankrijk bleek ook leuk te zijn en dat zal hij wellicht volgend jaar ook doen, want hij gaat wel met Porte mee naar de Tour in een dienende of vrij rol. (Foto: BORA-hansgrohe / Bettini Photo)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina over de Giro d'Italia heeft? Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven