Like ons!
Gallopin richt zich in 2019 op het rondewerk: 'Niet meer explosief genoeg voor klassiekers'

Giro d'Italia

Gallopin richt zich in 2019 op het rondewerk: 'Niet meer explosief genoeg voor klassiekers'

De alsmaar met kleppers aandikkende startlijst van de Giro kreeg er vandaag weer een grote naam bij: Tony Gallopin richt zich in 2019 op de Italiaanse ronde, zo vertelde hij aan Cyclingnews. De Fransman boekte afgelopen Vuelta met de elfde plaats zijn beste resultaat ooit in het klassement van een grote ronde en dat smaakt naar meer.

De renner van Ag2R was in zijn loopbaan al van voren te zien in kleinere ronden, heuvelklassiekers en kasseikoersen. Door de veelzijdigheid kon hij lang niet kiezen maar daar komt volgend jaar verandering in: 'Ik wil me meer gaan richten op etappekoersen om te kunnen schitteren in grote ronden. Ik word steeds minder explosief, wat niet samen gaat met het rijden van de klassiekers. In rittenkoersen voel ik me juist sterk en het zal in de eendagskoersen steeds lastiger worden om top vijf of zelfs top tien te rijden.'

De ervaring in Spanje was cruciaal voor Gallopin: 'De Vuelta gaf me veel vertrouwen. Ik heb er echt van genoten. Het was een zware koers op hoog niveau, maar de vorm die ikzelf had was geweldig. Ik wil op die gevoelens voortborduren. Anderzijds beleefde ik aan de klassiekers juist weinig plezier vorig jaar', verduidelijkt Gallopin zijn beslissing. 

Of de overige kanshebbers de Fransman moeten vrezen in de Giro is maar de vraag. 'Voor de Vuelta verloor ik veel gewicht, dat moet ik sowieso aanhouden. Ik raak er mee over de hoge cols, maar het podium wordt erg lastig. Top 10 is realistischer. Ik zal me ook niet blindstaren op het klassement. Als dat er niet in zit, verzet ik mijn zinnen zo op een etappezege.' (Foto: screenshot Eurosport)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina over de Giro d'Italia heeft? Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven