Like ons!
[Update] Jungels bevestigt deelname aan de Giro: 'Hou van de fans en parcours'

Giro d'Italia

[Update] Jungels bevestigt deelname aan de Giro: 'Hou van de fans en parcours'

Bob Jungels richt zijn pijlen in 2019 op de Giro d'Italia, zo meldt Het Nieuwsblad vrijdagochtend. De Luxemburger vindt in Italië een parcours op zijn maat. Mogelijk neemt hij in de zomer ook deel aan de Tour de France.

Jungels stemde in 2018 zijn jaar af op de Tour, maar haalde zijn beoogde top-10 net niet door een elfde plaats. Aan de Giro heeft hij goede herinneringen. In 2016 werd hij zesde als debutant, een jaar later werd hij achtste in het jaar dat Tom Dumoulin het roze pakte. 

Nooit eerder reed Jungels twee grote rondes in een jaar, maar dat kan in 2019 mogelijk voor het eerst gebeuren. In de Tour zal hij meer een knechtenrol vervullen, aangezien Deceuninck-Quick Step daar naar misschien wel kiest voor Enric Mas. De nummer twee uit de afgelopen Vuelta maakt in dat geval zijn debuut in de Tour. 

Op het gebied van de sprinters gokt de ploeg in 2019 natuurlijk op Elia Viviani. De Italiaan rijdt de Giro d'Italia, maar is mogelijk net als Jungels ook van de partij in de Tour. Waar Fabio Jakobsen voor zijn kans mag gaan, is nog niet bekend.

Update - 12.47 uur (3 januari 2019): Jungels bevestigt Giro-deelname

Bob Jungels staat in mei aan de start van de Giro d'Italia. Via de officiële kanalen zegt hij: 'Ik ben dol op de Giro, het is een mooie race die je grenzen doet verleggen. Ik hou van de fans die ons iedere etappe weer steunen, wat de ervaring nog mooier maakt. Het parcours is interessant, vooral voor de tijdritspecialisten. De eerste week is niet heel lastig, maar je weet het nooit in de Giro. In tegenstelling tot de Tour is de Giro altijd onvoorspelbaar.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Giro d'Italia. Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven