Like ons!
Lopez wil na twee derde plaatsen de Giro winnen: 'Fuglsang gaat voor de Tour'

Giro d'Italia

Lopez wil na twee derde plaatsen de Giro winnen: 'Fuglsang gaat voor de Tour'

Miguel Angel Lopez leek voorbestemd voor de Tour de France met zijn weinige tijdritkilometers en vele cols op hoogte, maar de Colombiaan van Astana zet in 2019 alles op de Giro d'Italia. Aan Marca vertelt hij waarom:

Lopez werd in 2018 derde in de Giro en de Vuelta en wil nu een stap maken. 'De beslissing voor de Giro is genomen met het idee om onze positie te verbeteren en omdat Jakob Fuglsang zich kennelijk opnieuw op de Tour richt. We hebben ons vanaf dat moment vol op de Giro gericht', zo klinkt het. De Tour uitsluiten doet hij niet, maar de dubbel Giro-Vuelta lijkt ook in 2019 het meest waarschijnlijk.

De 24-jarige Lopez denkt het beter te kunnen doen, mede dankzij een gunstig parcours. 'Op de eerste dag eindigt de proloog bergop en ook de tussentijdse tijdrit kent veel hoogtemeters, dat past bij mij. De laatste tijdrit is kort en de verschillen zullen al eerder gemaakt zijn.'

'We kunnen ontspannen beginnen, in 2018 lag in de zesde etappe al de Etna en moest je honderd procent zijn. Nu moet je geen tijd verliezen in de proloog, maar wordt het vervolgens tien dagen praktisch sprinten', vervolgt hij. 'Het wordt niet makkelijk, maar er liggen geen lastige bergen. Je kunt met negentig procent aan de start staan en de laatste tien procent tijdens de ronde bereiken.' (foto: BORA-hansgrohe)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Giro d'Italia. Check 'm hier!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven