Like ons!
Dumoulin mikt op klassement in Giro én Tour, programma Kelderman en Oomen bekend

Giro d'Italia

Dumoulin mikt op klassement in Giro én Tour, programma Kelderman en Oomen bekend

Tom Dumoulin krijgt in de Giro d’Italia gezelschap van Wilco Kelderman. Dat weet Telegraaf-journalist Raymond Kerckhoffs. In de Tour de France is Kelderman er opnieuw bij als Dumoulin ook daar voor het klassement gaat, net als Sam Oomen.

Het is voor Kelderman de eerste keer dat hij deze dubbel doet. Oomen gaat zelfs zijn debuut maken in de Ronde van Frankrijk. In de Vuelta a Espana kiest Team Sunweb niet voor het klassement, maar voor de ontwikkeling van jong talent. Onder maar sprinter Max Walscheid zal daar worden uitgespeeld. Het betekent een ogenschijnlijk sterke Tour-selectie met Dumoulin, Kelderman en Oomen. Wellicht dat ook aanwinsten Nicolas Roche en Robert Power naar de Tour gaan. Dat liet de ploegleiding eerder wel weten, maar dat was nog in het licht dat Dumoulin alles op de Tour zou zetten.

Dumoulin gaat in de Giro vol voor het klassement en gaat waarschijnlijk ook proberen in de Tour een goed klassement te rijden. ‘We besluiten pas na de Giro of we de Tour rijden, maar normaal gesproken ga ik ook naar de Tour. We focussen ons op het klassement in de Giro, maar gaan ook voor het klassement in de Tour. Mijn piek ligt wel in de Giro’, laat Dumoulin weten aan Cyclingnews.

De keuze voor de dubbel was lastig, zo stelt hij bij L1. 'Ik kwam er niet uit, zij hebben de knoop doorgehakt. Ik zat met mijn vrouw in een hutje op 3000 meter hoogte in Nepal. We hebben er over gepraat, het parcours van de Giro was veel beter voor mij.'

Dumoulin wel in Luik-Bastenaken-Luik, maar niet in Amstel Gold Race

In 2018 deed Dumoulin ook deze dubbel, maar zat er nog een week extra tussen. ‘Ik hoop dat het alsnog mogelijk is. Dat kan ik je pas in de derde Tourweek vertellen. Ik ga er open minded heen en ga eerst voor de Giro vechten. Dan neem ik rust en heb ik hopelijk genoeg over voor de Tour.' Als voorbereiding op de drukke zomer rijdt hij net als in 2018 Luik-Bastenaken-Luik. De Amstel Gold Race slaat hij over. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

LEES OOK: Dumoulin over herhaling 2018: 'Zou me verrassen als ik weer goed ben in de Tour'

Check nu onze pagina's over de Giro d'Italia 2019 en de Tour de France 2019 voor alles informatie!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven