[Update] Mitchelton-Scott bevestigt: Chaves als superknecht Yates naar Giro Giro d'Italia

[Update] Mitchelton-Scott bevestigt: Chaves als superknecht Yates naar Giro

Door Marijn van den Berge 02 april 2019 | 11:23


Adam Yates richt zijn pijlen in 2019 waarschijnlijk op de Tour de France. De broer van Vuelta-winnaar Simon deed dat het afgelopen seizoen ook, maar kon toen geen potten breken.

Cyclingnews meldt dat Adam Yates in principe de Tour rijdt, maar dat dit nog wel onder voorbehoud is. De 26-jarige Brit rijdt in ieder geval niet de Giro d'Italia, waar Simon Yates juist wel aan de start staat. Na zijn dramatische inzinking in 2018 wil hij iets goedmaken in Italië.

Over enkele weken hebben we zekerheid, ook over het programma van Esteban Chaves, die na een lange herstelperiode zijn rentree gaat maken in de Ronde van Valencia. De 29-jarige Colombiaan kampte onder meer met de Ziekte van Pfeiffer. Na de eerste maanden van het seizoen wordt besloten of hij een grote ronde rijdt en zo ja, welke.

Update - 5 maart 2019 (11.26 uur): Adam Yates definitief naar de Tour de France

Het verlossende woord is er gekomen: Adam Yates doet mee aan de Tour de France. Dat heeft zijn ploeg bekendgemaakt. Broer Simon rijdt de Giro, was al eerder bekend. Adam Yates wil revanche voor zijn teleurstellende 29e plaats van vorig jaar. In 2016 werd hij al eens vierde in de Tour.

‘Ik heb zin om terug te keren naar de Tour de France. Vorig jaar hebben we wat fouten gemaakt die ons duur kwamen te staan. We willen dat rechtzetten’, zegt Yates. ‘Ik heb wat doelen vroeg in het seizoen, maar in mijn achterhoofd is alles gericht op de Tour.’

Update - 2 april 2019 (11.20 uur): Chaves als superknecht Yates naar Giro

Esteban Chaves gaat over enkele weken naar de Giro d’Italia om Simon Yates te steunen. Dat heeft Mitchelton-Scott bekendgemaakt. Chaves kende vorig jaar een dramatische Giro d’Italia, op een etappezege na, vanwege een virus, dat hem daarna de rest van het jaar uitschakelde. In Valencia maakte de Colombiaan zijn rentree, waarna hij ook de Ruta del Sol, Parijs-Nice en de Ronde van Catalonië reed in een knechtenrol.

‘Het zal speciaal worden om terug te keren in Italië’, zegt Chaves. ‘De Giro had vorig jaar ups en downs voor mij en het team, dus ik heb zin om terug te keren. We zullen honderd procent voor elkaar geven en altijd aanvallen en agressief koersen. Ik voel me veel beter dan eerder dit jaar en ik blijf stappen maken. Ik ben op de goede weg richting mijn topniveau.’

Ploegleider Matt White legt de rol van Chaves in de Giro uit. ‘Het belangrijkste in het voorjaar was dat hij koerskilometers maakte. Zijn huidige schema heeft geen negatief effect op hem gehad, wat een goed teken is. Vanaf nu zal hij hetzelfde programma als voorheen rijden. Hij kent zijn grenzen en gaat zich nu voorbereiden voor zijn zwaarste koers dit jaar, waar hij als superknecht alles in het werk zal stellen om Simon Yates de Giro te laten winnen.’

(foto: Instagram Chaves)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws