Like ons!
Kopman Bernal vrij in hoofd naar Giro: 'Heb niet de druk die Dumoulin heeft'

Giro d'Italia

Kopman Bernal vrij in hoofd naar Giro: 'Heb niet de druk die Dumoulin heeft'

Egan Bernal gaat zonder druk naar de Giro d’Italia. Dat zegt hij in een interview met El Tiempo. De jonge Sky-renner is kopman in de Ronde van Italië, maar dat betekent niet dat daar een doel aan hangt als het gaat om positie in het klassement.

Chris Froome gaf Bernal al complimenten en zei hem de Giro wel te zien winnen. ‘Dat is goed om te horen van hem, omdat hij een grote renner is die veel gewonnen heeft. Ik probeer rustig te blijven onder die woorden. Het is een eer dat hij dat over me zegt, maar je moet met beide voeten op de grond blijven. Beetje bij beetje zullen we in de toekomst leren of ik een grote ronde kan winnen’, zegt Bernal kalm.

Hoe ziet hij zijn kansen zelf op een grote ronde-zege in de toekomst? ‘Ik heb er vertrouwen in, maar ik ben 22 en moet realistisch zijn. Het is goed om te denken aan je toekomst en veel mensen zeggen goede dingen over me, maar ik herhaal het nog eens: ik ben nog jong.’

Bernal: 'Denk niet aan top tien, top vijf of winst in Giro'

Van de eerste grote ronde als kopman hoeven we volgens Bernal dan ook niet al te veel te verwachten. ‘Het team wil dat ik leer om een kopman te zijn in een grote ronde. Ik heb niet de druk als Tom Dumoulin of Vincenzo Nibali om de Giro te winnen en dat geeft me rust in mijn hoofd. Ik ga zonder druk en ga vooral proberen te genieten en goed te koersen. Ik ga niet denken aan top tien, top vijf of winst.’ (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven