Majka vergezelt Formolo in Giro-ploeg BORA: 'Ga voor klassement en etappe' Giro d'Italia

Majka vergezelt Formolo in Giro-ploeg BORA: 'Ga voor klassement en etappe'

Door Bram van der Ploeg 06 maart 2019 | 11:18


Rafal Majka zal in 2019 de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana rijden. Dat heeft de Poolse renner van BORA-hansgrohe bevestigd tegenover Rowery.org. BORA gaat met Emanuel Buchmann voor een klassement in de Tour de France.

Majka zal in de Giro normaal gesproken samen met Davide Formolo voor een goede klassering moeten gaan. De Italiaan liet eerder al weten dat hij de Giro rijdt. 'Ik zal wat meer tijd hebben om te rusten tussen de Giro en de Vuelta. Ik ga in de Giro voor het klassement en zou graag een etappe winnen', zo legt Majka uit.

Bij een meeting van BORA-hansgrohe in Polen vertelt de 28-jarige Majka verder dat hij niet baalt van het uitblijven van een Tour-selectie. 'Dit is een plan van de ploeg. Ik rij waar de ploeg mij nodig heeft, want de ploeg betaalt mij. Buchmann doet het heel goed en de Giro en de Vuelta zijn ook heel zwaar.'

Naast de twee grote rondes rijdt Majka ook mee in onder meer de Strade Bianche, de Tirreno-Adriatico en de Ronde van Catalonië. De Tour of the Alps zal de laatste test zijn richting de Ronde van Italië. Na een goede winterperiode voelt hij zich fris. 'Ik zal meer racen in 2019, te veel frisheid is ook niet goed.' (foto: BORA-hansgrohe/Bettini Photo)

Wist je al dat In de Leiderstrui een speciale pagina heeft over de Giro d'Italia. Check 'm hier!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws