[Update] Valverde definitief niet in de Giro: 'Moet naar mijn lichaam luisteren' Giro d'Italia

[Update] Valverde definitief niet in de Giro: 'Moet naar mijn lichaam luisteren'

Door Bram van der Ploeg 03 mei 2019 | 09:00


(UPDATE II - 3 mei 2019, 09.00 uur) Alejandro Valverde moet de Giro d'Italia laten schieten. Dat laat de Spanjaard weten via zijn social media. De wereldkampioen ondervindt te veel hinder van een botoedeem.

'Het is heel jammer dat ik niet naar de Giro kan. Ik moet echter naar mijn lichaam luisteren en weer honderd procent worden voor de rest van het jaar', zo vertelt Valverde. 'Ik wens mijn ploeggenoten van Movistar heel veel succes in Italië.'

Update - 30 april 2019 (14.30 uur): Valverde heeft last van botoedeem

De Giro d'Italia van Alejandro Valverde komt inderdaad in gevaar. Dat heeft de ploeg laten weten. Zoals vermeld heeft Valverde nog steeds last van zijn val op een training deze week.

Movistar bevestigt dat deelname van Valverde aan de Giro op losse schroeven staat. Scans hebben een botoedeem ontdekt op het heiligbeen en het is onzeker hoe en wanneer deze blessure hersteld is. De Giro begint al binnen twee weken. In de komende dagen komt er meer uitsluitsel over de deelname van Valverde.

30 april 2019, 11.11 uur - 'Valverde twijfelt aan deelname Giro d'Italia na lastige klassieke slotweek'

Alejandro Valverde sprak in aanloop naar het seizoen nadrukkelijk uit de Tour de France over te slaan en graag in de Giro d’Italia uit te komen, maar deelname aan de Ronde van Italië is nu twijfelachtig. Dat meldt La Gazetta dello Sport dinsdag.

Valverde reed  met een zevende en achtste plaats een prima Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen, maar eindigde in ‘zijn’ Waalse Pijl buiten de top tien. Tot overmaat van ramp viel de 39-jarige Spanjaard donderdag op training, waarna hij opgaf in Luik-Bastenaken-Luik. Al met al geen voorjaar waar hij op had gehoopt.

De wereldkampioen voelt zich verre van goed, heeft nog last van zijn val en twijfelt volgens de Italiaanse sportkrant daarom aan deelname aan de Giro. Valverde reed de Giro tot nu toe maar één keer: in 2016 werd hij derde in het klassement. Mocht Valverde afzeggen, dan is Mikel Landa de enige kopman van Movistar in Italië. (Foto: Instagram Valverde)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws