Like ons!
Gaviria als kopman voor UAE naar de Giro: 'Moeten vechten voor een massasprint'

Giro d'Italia

Gaviria als kopman voor UAE naar de Giro: 'Moeten vechten voor een massasprint'

Fernando Gaviria gaat op 11 mei als kopman van UAE Team Emirates van start in de Giro d'Italia. Dat laat hij weten via de officiële kanalen van zijn ploeg. 

'Samen met het management, de directeuren en de coaches van UAE Team Emirates hebben we besloten dat ik mee moet doen aan de Giro. Ik keer met groot plezier terug naar Italië, waar mijn carrière in 2017 zijn internationale doorbraak kende. Ik ken dan ook een speciale relatie met de Giro', aldus Gaviria, die in 2017 vier ritten won en daarmee tevens de puntentrui. 

'In het eerste gedeelte van de Giro zijn er meerdere kansen voor sprinters', vervolgt de Colombiaan, die bij afwezigheid van Fabio Aru de onbetwiste nummer één is. 'Er zijn weinig vlakke etappes, dus we moeten vechten voor een massasprint. Het doel is om zoveel mogelijk kansen te creëren. Het wordt lastig om mee te doen voor de puntentrui, aangezien het tweede gedeelte van de Giro bijna alleen maar voor klimmers is.'

Gaviria: 'Voel me goed sinds ik weer ben gestart met trainen'

Na het uitvallen van Aru gaat UAE Team Emirates naar de Giro voor etappezeges en dat klonk Gaviria als muziek in de oren. 'Omdat ik Parijs-Roubaix heb gemist, past de Giro in mijn seizoen. Ik heb veel gerust en voel me goed sinds ik weer ben gestart met trainen. De Giro wordt het hoogtepunt van mijn voorjaar, daarna richten we ons op het tweede gedeelte van het jaar.' (foto: screenshot Eurosport)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven