Like ons!
Dumoulin beschermt knechten: 'Ze moeten verdomme ballen uit de broek rijden'

Giro d'Italia

Dumoulin beschermt knechten: 'Ze moeten verdomme ballen uit de broek rijden'

Het is een vraag die Tom Dumoulin meermaals heeft gehad in de afgelopen maanden: is de ploeg wel sterk genoeg? Vorig jaar riep Dumoulin om versterkingen en die zijn er niet uitermate veel gekomen. Toch heeft hij onder meer Jan Bakelants, Nicolas Roche en de jonge Robert Power tot zijn beschikking gekregen. Het wegvallen van Wilco Kelderman in aanloop naar de Giro deed de vraag echter weer oprijzen.

Het wegvallen van Kelderman liet zien dat de ploeg in de breedte misschien niet het sterkst is. Sam Oomen is verre van een misselijke vervanger, maar hij zat eigenlijk in voorbereiding op de Tour de France en zal dus niet meteen in beste doen zijn. En dus kwam de vraag van het AD opnieuw. ‘Wat wil je dat ik zeg? Uiteindelijk zit ik niet in het management en heb ik geen zicht op het budget. Dus ik kan heel hard roepen, maar het is ook roepen van de zijlijn', reageert Dumoulin.

‘Ik krijg van Iwan Spekenbrink niet te horen: ‘Tom, we hebben twee miljoen te besteden, wie moeten we halen?’ Zo gaat het niet’, aldus Dumoulin. Op de vraag of een gebrek aan krachten bergop hem begint te frustreren, antwoordt Dumoulin wederom geprikkeld. ‘Je weet dat ik niet anders kan antwoorden dan politiek correct. Hoe denk jij dat het overkomt op mijn ploeg en de renners die wel meegaan? Uiteindelijk gaan we daar met z’n achten naartoe en die renners moeten verdomme hun ballen uit de broek rijden voor mij. Als ik dan in elk interview ga zeggen: ‘Ze zijn niet goed genoeg’. Wat is dat dan voor boodschap?’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven