'Begin Giro d'Italia is in het voordeel van Dumoulin, al moet je scherp zijn' Giro d'Italia

'Begin Giro d'Italia is in het voordeel van Dumoulin, al moet je scherp zijn'

Door Marijn van den Berge 04 mei 2019 | 10:15


Waar er vaak in de eerste week van de Giro d’Italia al meteen een bergrit zit, is het dit keer tot de tweede week wachten. En dat is in het voordeel van Tom Dumoulin, meent Erik Breukink in gesprek met De Telegraaf.

‘Deze minder zware beginweek is volgens mij in het voordeel van Dumoulin, die dan de tijd heeft om er in te komen’, zegt Breukink. ‘Al moet je je niet vergissen in de finales van een aantal ritten. Daar moet je scherp zijn, anders kun je tijd verliezen.’ Is ‘er in komen’ nodig na een matig voorjaar? ‘Hij is zeker niet slecht hoor. Dumoulin heeft een prima winter gehad zonder ziekte of blessures. Als we naar vorig jaar kijken, was zijn aanloop minder dan nu. Toen werd hij tweede.’

De grootste concurrenten voor Dumoulin zijn volgens Breukink Primoz Roglic en Egan Bernal. ‘Bernal is zo’n renner die er meteen staat. Het is afwachten wat hij over drie weken kan als hij voor het eerst kopman is in een grote ronde.’ Over Roglic is de ploegleider van Roompot-Charles lyrisch. ‘Die heeft zich spectaculair ontwikkeld. Zijn vierde plaats in de Tour van vorig jaar zegt alles over zijn ontwikkeling als ronderenner. Daarbij is het een koele kikker.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws