[Update] Bernal mikt nu op Tour en Vuelta: 'Ik heb nog nooit zo hard gereden' Giro d'Italia

[Update] Bernal mikt nu op Tour en Vuelta: 'Ik heb nog nooit zo hard gereden'

Door Bram van der Ploeg 15 mei 2019 | 11:15


Tom Dumoulin ziet een grote concurrent voor de eindzege in de Giro d'Italia wegvallen. Egan Bernal heeft namelijk tijdens de training zijn sleutelbeen gebroken. De jonge Colombiaan zou als kopman van Team INEOS aan de start van de Giro d'Italia staan in Bologna, maar moet nu dus verstek laten gaan. Dat meldt de ploeg.

Bernal gold als één van de topkandidaten voor de eindwinst in de Ronde van Italië. Ondanks zijn 22 jaar won hij dit jaar al op indrukwekkende wijze Parijs-Nice en behoorde hij tot de besten in de Ronde van Catalonië. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen wat betreft zijn prestaties in de Giro.

Voor Team INEOS betekent dit een onthoofding van de toch al zo jonge ploeg voor de Giro. De ronde werd aangegrepen als een mooi leermoment voor de vele jonge talenten die de ploeg rijk is. Nu Bernal niet van de partij is, wordt het uitkijken naar het duo Pavel Sivakov en Tao Geoghegan Hart. Zij maakten onlangs nog indruk in de Tour of the Alps. Ook Gianni Moscon doet mee.

Voor de jongeling zal het nu minimaal wachten worden tot de Tour de France om dit jaar in actie te komen in een grote ronde. Ondanks zijn blessure en operatie van zondag, zou Bernal op tijd fit kunnen zijn om de Tour aan de zijde van Chris Froome en Geraint Thomas te kunnen beslechten. Wie Bernal vervangt is onbekend.

Update - 5 mei 2019 (12.30 uur): Bernal: 'Ik ben nu vooral intens verdrietig'

Via zijn manager, Giuseppe Acquadro, reageert Egan Bernal op het laten schieten van de Giro d'Italia: 'Ik was mij goed aan het voorbereiden en had richting de start veel vertrouwen. Hoe het ongeluk zich precies heeft afgespeeld weet ik niet, nu ben ik vooral erg verdrietig.' Het ongeval is volgens de manager van Bernal hoogstwaarschijnlijk te wijten aan een glibberige rotonde waar de Team INEOS renner tijdens een trainingsronde langsreed.

Update II - 10 mei 2019 (17.25 uur): Bernal richting Tour: 'Verwachten hem in Dauphiné of Zwitserland'

David Brailsford verwacht dat Egan Bernal al snel weer zijn opwachting maakt. Eigenlijk al in de Dauphiné of de Ronde van Zwitserland. 'Sleutelbeenbreuken worden snel geopereerd tegenwoordig en herstellen snel. Bernal verliest dus weinig conditie. We moeten nu zorgen dat hij tussen nu en juli weer kan pieken. We verwachten hem weer in Zwitserland of de Dauphiné en daarna de Tour', aldus de INEOS-manager bij Cycling Weekly.

Update III - 15 mei 2019 (11.11 uur): Positieve Bernal zit alweer op de fiets

Egan Bernal blijft niet te lang treuren na zijn misgelopen Giro d'Italia. De Colombiaan vertelt aan ESPN dat hij in de Tour de France en de Vuelta a Espana wil laten zien wat hij kan. 'Ik zit alweer op de fiets. Ik ben gemotiveerd, want het seizoen is pas net begonnen en er komen nog belangrijke races aan. Ik wil zo snel mogelijk herstellen en terugkeren.'

Bernal legt uit dat hij zich schuldig voelde na zijn val, vooral richting de eigen ploeg. Team INEOS rijdt nu rond met een jonge ploeg. Bernal zelf denkt alweer aan zijn volgende doelen. 'Ik ben in een zeer goede vorm, ik heb nog nooit zo hard gereden. Maar zo is het leven. Ik werk in alle rust toe naar de Tour de France en daarna de Vuelta. Ik wil sterker terugkomen.'

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

(Foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws