Jumbo-Visma tankt vertrouwen voor Giro: 'Primoz is er klaar voor en wij ook' Giro d'Italia

Jumbo-Visma tankt vertrouwen voor Giro: 'Primoz is er klaar voor en wij ook'

Door Marijn van den Berge 06 mei 2019 | 10:55


Met drie ritzeges won Primoz Roglic met grote overmacht de Ronde van Romandië. Zijn laatste koers voor hij aan de start staat van zijn eerste grote ronde als kopman. Bij Jumbo-Visma is het geloof in de kansen van de Sloveen groot.

‘Hij is gewoon een winnaar’, zegt ploegleider Jan Boven tegen het AD. ‘En in rittenkoersen van een week blijkt hij opnieuw buitencategorie. Het is moeilijk te ontkennen dat hij de topfavoriet is voor de Giro. Het wordt de eerste keer dat hij met die status, voorbereiding en focus naar een grote ronde gaat, maar dat wil hij graag zelf. De druk wordt er niet minder op, maar die was er sowieso al’, aldus Boven.

En ondanks de vorm die hij etaleerde in Romandië, kan Roglic volgens Boven nog iets beter. En dat zal moeten. ‘De openingstijdrit is zo zwaar dat je daar niets minder dan honderd procent wil zijn. En voor de eerste rustdag ligt een zware tijdrit en enkele ritten waar je echt geconcentreerd moet zijn. Primoz is er klaar voor en wij ook.’ (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws