Like ons!
Dumoulin kijkt uit naar openingstijdrit Giro: 'Ik word daar wel blij van'

Giro d'Italia

Dumoulin kijkt uit naar openingstijdrit Giro: 'Ik word daar wel blij van'

Kan Tom Dumoulin openen met roze in Bologna? De kans is er zeker, maar de concurrentie is ook geducht. De eerste etappe is een zware tijdrit, waar al wat eerste verschillen kunnen worden gemaakt. Op de persconferentie zegt de Limburger tegen onder meer NU.nl er naar uit te kijken.

‘Het parcours van de tijdrit is echt supermooi. Het lijkt wel een beetje op het parcours van het WK van 2017, maar dan een stuk korter’, aldus Dumoulin. ‘Ik hoop zaterdag dezelfde superbenen te hebben als in Bergen, want zo’n abrupte overgang is verschrikkelijk als je slechte benen hebt.’ Over een overgang gesproken: Dumoulin overweegt ook een fietswissel voor het klimgedeelte. ‘Dat houd ik nu nog voor mezelf.’

‘Ik sta hier met vertrouwen’, vervolgt Dumoulin, ‘omdat ik er heel veel zin in heb en omdat ik vorig jaar geen geweldig voorjaar had en toch tweede werd. Ik heb het gevoel dat mijn conditie nu goed is’, besluit Dumoulin, die nogmaals benadrukt uit te kijken naar de openingstijdrit. ‘Ik word wel blij van zo’n tijdrit met een lastig slot.’ (Foto: screenshot)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven