Like ons!
Oomen beleeft Dumoulin-gekte van dichtbij: 'Moest onder begeleiding naar wc'

Giro d'Italia

Oomen beleeft Dumoulin-gekte van dichtbij: 'Moest onder begeleiding naar wc'

Een jaar geleden was Sam Oomen de meesterknecht van Tom Dumoulin in de Giro d’Italia en door het wegvallen van Wilco Kelderman mag de Tilburger zijn kopman opnieuw drie weken van dichtbij meemaken. Én alle gekte om de Sunweb-renner heen.

‘Tom is gewoon een god in Italië, hè’, zegt Oomen tegen De Telegraaf. ‘Ik vind het echt heel indrukwekkend dat hij ondanks alles nog kan presteren. Hij blijft zo veel mogelijk rustig, al lukt dat niet altijd. Maar dat is logisch, als je ziet wat er op hem afkomt’

Dat blijkt uit een anekdote van Oomen uit de Giro van vorig jaar. ‘We moesten aan de proloog beginnen en wij zaten met z’n tweeën in een busje te wachten. Tom moest naar het toilet en verderop stond een Dixie, maar dat ging echt niet. Al die mensen hadden door dat Tom in dat busje zat en elke keer als hij zijn kop naar dat toilet draaide, zag je ze in beweging komen. Zo van: ‘hij komt eruit.’ Er waren twee mannen nodig om hem te begeleiden naar de wc, die maar twintig meter verder stond.’ (Foto: Proshots)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

Denk jij dat Primož Rogli? de eerste etappe van de Giro d'Italia wint? Zet dan in en krijg 1,45 keer je inzet terug!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven