Like ons!
Dumoulin: 'Van der Poel nu in de Giro? No way. Bergop komt hij tekort'

Giro d'Italia

Dumoulin: 'Van der Poel nu in de Giro? No way. Bergop komt hij tekort'

Tom Dumoulin vroeg het zich al eerder af: ‘Doen wij wegrenners iets verkeerd?’ Aanleiding is de stormachtige ontwikkeling van Mathieu van der Poel en Wout van Aert in het veldrijden. Maar toch is Dumoulin niet bang dat de twee zich ook snel in grote rondes gaan mengen.

‘Ik ben ontzettend onder de indruk. Het lijkt wel of we iets verkeerds doen. We bouwen op vanaf half oktober, met heel veel duurtraining en dan volgt dat hele schema richting de klassiekers. En dan komen Van Aert en Van der Poel en die tonen aan dat al die oude wielerwetten totale bullshit zijn’, zegt Dumoulin tegen Het Nieuwsblad. ‘Ze hebben een heel explosieve winter met veel minder duurtraining en toch kunnen ze zeven uur mee in Vlaanderen. Superinteressant.’

Dumoulin voelt zich echter nog niet bedreigd door de twee als het gaat om het werk in de grote rondes. ‘Grote rondes zijn nog altijd iets anders. Als Mathieu nu in de Giro rijdt: no way, geen kans. Hij heeft genoeg talent om uit te rijden, maar bergop komt hij tekort. Daar heb je die taaiheid wel nodig die ik wel heb. Maar in de klassiekers hoeft dat dus helemaal niet’, besluit Dumoulin. (Foto: Twitter Circuit Sarthe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven