Mollema benieuwd naar Roglic: 'Van proloog Romandië tot eind Giro is een maand' Giro d'Italia

Mollema benieuwd naar Roglic: 'Van proloog Romandië tot eind Giro is een maand'

Door Jasper den Boon 11 mei 2019 | 12:55


Bauke Mollema is naast Tom Dumoulin de Nederlandse klassementsrenner voor de Giro. De Groningse Fries is heel benieuwd naar zijn eigen prestaties én die van Primoz Roglic, vertelt hij aan Dagblad van het Noorden.

'Ik ben heel benieuwd of Roglic dat niveau vast weet te houden. Van de proloog van Romandië, waarin hij al goed was, tot aan de laatste week van de Giro is bijna een maand. Hij kan het misschien hoor, Rogli? is een betere renner dan ik de laatste jaren, maar voor mij werkt het in ieder geval niet. Wel indrukwekkend als je ziet wat hij allemaal wint. Ik ben heel nieuwsgierig hoe zich dat deze ronde verder ontwikkelt.'

Mollema zelf is 32 jaar, maar voelt zich nog niet oud. 'Als ik kijk naar andere renners, zijn ze soms ineens 10 jaar jonger. Ook de klassementsrenners, zoals die mannen van Sky, Egan Bernal en Pavel Sivakov. Bij hun vergeleken ben ik op leeftijd, maar ik voel mezelf zeker niet versleten en oud. Het wordt nog niet minder, ben minimaal op het niveau van drie, vier jaar geleden, alleen moet ik wel zorgen dat ik op de top van mijn kunnen rijd. Als het ook maar een paar procenten minder is, is het algehele niveau inmiddels zo hoog, dat je ineens niet meer meedoet.' (Foto: Instagram Mollema)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

Denk jij dat Tom Dumoulin de eerste etappe van de Giro d'Italia wint? Zet dan in en krijg 4 keer je inzet terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws