Ackermann wint vlak voor Ewan en Viviani de tweede etappe in de Giro d'Italia Giro d'Italia

Ackermann wint vlak voor Ewan en Viviani de tweede etappe in de Giro d'Italia

Door Jason Stel 12 mei 2019 | 17:40


Pascal Ackermann heeft de tweede etappe van de Giro d'Italia gewonnen. In een door zijn ploeg BORA - hansgrohe opgezette massasprint wist hij Calab Ewan, Elia Viviani en Fernando Gaviria voor te blijven. Ondertussen behield Roglic de leiderstrui.

De eerste rit in lijn van deze Giro d’Italia ging van Bologna in zo’n 205 kilometer naar Fucecchio. Tijdens de startceremonie in Bologna stond het peloton te schuilen onder paraplu’s, het beloofde een natte en daarmee enigszins chaotische etappe te worden.

Kopgroep krijgt ruimte, Ciccone pakt punten

Vanuit het vertrek ontstond al snel een kopgroep die in eerste instantie redelijk wat ruimte van het peloton leek te krijgen. Die kopgroep bestond uit Ciccone, Bennet, Bidard, Marco Frapporti, Clarke, Cima, Maestri en bidard. Na ongeveer 25 kilometer nam UAE-Team Emirates in verband met de sprintambities van Fernando Gaviria het initiatief in de achtervolging.

Door de arbeid die op kop van het peloton werd geleverd bleef de voorsprong van de kopgroep vervolgens lange tijd schommelen tussen de vier en de vijf minuten. Ondertussen kleurde voornamelijk Giulio Ciccone van de Trek – Segafredo formatie de koers. Hij reed vandaag al in de bergtrui doordat hij tijdens de proloog de slotbeklimming het snelste had afgelegd.

Op 53 kilometer van de eindstreep wachtte de renners een eerste gecategoriseerde klim. De gevolgen van die klim waren dat er uiteindelijk een kwartet renners overbleef in de kopgroep. Van dat kwartet kwam Ciccone als eerste boven, de bergtrui kwam doordoor nog iets strakker om zijn schouders te zitten.

Bahrain-Merida zet aan, sprintersploegen zitten klaar

Ondertussen was het onrustig in het peloton. Vooral door toedoen van Vincenzo Nibali en de Bahrein Merida formatie ontstond een soort sprint naar de top van de eerste beklimming. Aan die sprint namen naast Nibali ook Simon Yates en Tom Dumoulin deel. Tegelijkertijd verdween de voorsprong van de kopgroep gestaag.

De tweede gecategoriseerde klim van de dag verliep naast een val van Sütterlin en Carretero van de Movistar ploeg, vrij rustig. Op 15 kilometer van de meet had de kopgroep nog 20 seconden voorsprong. Het peloton maakte zich op voor een massasprint. Op 8 kilometer van de meet werd de kopgroep door toedoen van hoofdzakelijk BORA - hansgrohe definitief ingerekend.

In de massasprint die vervolgens ontstond nam eerst de Groupama - FDJ van Arnaud Démare het heft in handen. Toch nam BORA - hansgrohe het initiatief over. Vervolgens ontstond een mooie sprint waarin Ackermann zijn wiel net voor Ewan en Viviani over de finish wist te duwen. (Foto: Instagram Ackermann)

Uitslag etappe 2 Giro d'Italia

1. Pascal Ackermann
2. Elia Viviani "
3. Caleb Ewan "
4. Fernando Giviria "
5. Arnoud Démare "
6. Davide Cimolai "
7. Viacheslav Kuznetsov "
8. Jasper de Buyst "
9. Kristian Sbaragli "
10. Rüdiger Selig "

Klassement na etappe 2 Giro d'Italia

1. Primoz Roglic
2. Simon Yates +0.19
3. Vincenzo Nibali +0.23
4. Miguel Angel Lopez +0.28
5. Tom Dumoulin "
6. Rafal Majka +0.33
7. Tao Geoghegan Hart +0.35
8. Bauke Mollema +0.39
9. Damiano Caruso +0.40
10. Pello Bilbao + 0.42

Lees hier onze liveblog terug!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws