Like ons!
Dumoulin 'had graag geruild' met Roglic, maar ziet ook voordelen na tijdverlies

Giro d'Italia

Dumoulin 'had graag geruild' met Roglic, maar ziet ook voordelen na tijdverlies

Tom Dumoulin baalde flink na de tijdrit van afgelopen zaterdag. Primoz Roglic was veel te sterk voor de Nederlander en de andere rivalen. Een verlies ‘dat hij niet had ingecalculeerd’, zo zei Dumoulin. Maar toch heeft het ook zo zijn voordelen.

Oké, 28 seconden is misschien wat te veel van het goede, maar geen roze is eigenlijk prima voor Dumoulin. ‘Mijn stressniveau kan nu binnen een half uur gezakt zijn. Meteen de bus in, lekker douchen. Roglic staat nu bij de dopingcontrole en daarna gaat hij het podium op’, weet Dumoulin bij het AD na de tweede etappe.

‘Dat is heel leuk, want uiteindelijk doe je het daarvoor. Ik had graag met hem geruild, maar het kost wel energie.’ Ook Jumbo-Visma beseft dat. ‘Het roze zijn we niet liever kwijt dan rijk. Maar we hebben wel een einddoel in gedachten, de eindoverwinning, en dit moet niet ten koste gaan van alles', zegt ploegleider Addy Engels.

En dus is het niet ondenkbaar dat de roze trui straks in handen is van iemand anders, al in de eerste week, waar nog niet serieus geklommen wordt. Alleen als er gekke dingen gebeuren, is dat een rivaal van Roglic. Maar er liggen vooral kansen voor de mannen die niet eens van het roze durven dromen. (Foto: Proshots)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven