Like ons!
Jury pakt zege van Viviani af; Gaviria wint derde etappe Giro d'Italia

Giro d'Italia

Jury pakt zege van Viviani af; Gaviria wint derde etappe Giro d'Italia

Elia Viviani dacht de derde etappe van de Giro d’Italia gewonnen te hebben. Een verwachte waaieretappe bleef uit en dus kwam er een tweede massasprint in deze Ronde van Italië, daarin was de Italiaan het rapste. Maar toen greep de jury in...

Er werd een spannende etappe verwacht vanwege de harde wind, maar dat bleef uit. De Japanner Sho Hatsuyama koos de aanval in de hoop wat renners mee te krijgen, maar helaas voor hem gebeurde dat niet. En dus had hij een eenzame dag, maximaal 7 minuten voor het peloton uit, dat toch moest blijven waken voor de verraderlijkheid van de wind.

Op 75 kilometer van de meet werd de dappere Japanner opgeraapt en toen was het een tijdje hollen en stilstaan in het peloton. Met de wind was het altijd tricky, maar geen van de ploegen durfde langere tijd achter elkaar door te trekken, op een halfbakken poging van BORA-hansgrohe na. En dus bleef het zenuwachtig, maar compact.

Ook in de slotfase werd er geen aanstalten meer gemaakt om het op de kant te gooien en dus was het aan de sprinters in Orbetello. Wel werd er gevallen op 4 kilometer van de streep, met Tao Geoghegan Hart, waardoor het peloton brak.

Groupama-FDJ en Deceuninck-Quick-Step namen het voortouw voor de sprint en ook de andere sprinters hadden hun knechten. In de laatste kilometer waren het ook de twee genoemde ploegen die het initiatief namen. Het was Pascal Ackermann die eroverheen kwam en ook Matteo Moschetti kwam dichtbij, maar Viviani bleek toch te machtig.

Na de finish ging de jury echter aan het werk om de sprint van Viviani te analyseren. De jury was van mening dat de Italiaan te veel van zijn lijn afweek, bracht daarmee bijna Matteo Moschetti ten val, en de jury gaf de overwinning aan Gaviria. (foto: Eurosport)

Bekijk de samenvatting van etappe 3 door Eurosport!

Uitslag etappe 3 Giro d’Italia

1. Fernando Gaviria
2. Arnaud Démare
3. Pascal Ackermann
4. Matteo Moschetti
5. Giacomo Nizzolo
6. Jakub Mareczko
7. Davide Cimolai
8. Manuel Belletti
9. Christian Knees
10. Sacha Modolo

Algemeen klassement na etappe 3 Giro d’Italia

1. Primoz Roglic
2. Simon Yates +0.19
3. Vincenzo Nibali +0.23
4. Miguel Angel Lopez +0.28
5. Tom Dumoulin +0.28
6. Rafal Majka +0.33
7. Bauke Mollema +0.39
8. Damiano Caruso +0.40
9. Pello Bilbao +0.42
10. Victor de la Parte +0.45

Check alle klassementen hier!

Lees het koersverloop van etappe 3 hier terug:

De samenvatting is hier te vinden!

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven