Geschiedenis (en Wiggins) pleit voor Dumoulin: 'Laatste keer was in 1995' Giro d'Italia

Geschiedenis (en Wiggins) pleit voor Dumoulin: 'Laatste keer was in 1995'

Door Marijn van den Berge 13 mei 2019 | 11:40


Tom Dumoulin heeft al 28 seconden verloren in de tijdrit van de Giro d’Italia ten opzichte van Primoz Roglic. Maar bij Sunweb liggen ze daar niet wakker van, want de geschiedenis heeft uitgewezen dat er van alles kan gebeuren, zo is de redenatie.

‘Roglic heeft vorige week nog de Ronde van Romandië gereden. De laatste Giro-winnaar die dat deed, was Tony Rominger in 1995. Om maar aan te geven dat dat bijna nooit lukt.’ Het zijn de woorden van ploegleider Marc Reef tegenover De Limburger. Reef heeft duidelijk zijn huiswerk gedaan, maar herinnert zich ook nog de Giro van 2018. ‘Chris Froome zette de Giro in twee dagen naar zijn hand. En Yates verloor de Giro in die twee dagen.’

Om maar aan te geven dat er geen reden voor paniek is na een tijdrit van 8 kilometer en een etappe zonder tijdsverlies. Dumoulin heeft overigens ook de steun van Bradley Wiggins. ‘Alles komt aan op de laatste week. Als hij dan goede benen heeft, zie ik hem de koers doen kantelen. Dumoulin denkt na over de lange termijn, terwijl Roglic eerder een kortetermijndenker lijkt.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws