Wegen Ten Dam en Dumoulin scheidden: 'Had best willen blijven bij Sunweb' Giro d'Italia

Wegen Ten Dam en Dumoulin scheidden: 'Had best willen blijven bij Sunweb'

Door Jannick van der Hooft 13 mei 2019 | 20:28


Laurens Ten Dam verruilde dit seizoen Team Sunweb voor CCC, waar hij momenteel een vrije rol geniet tijdens de Giro d'Italia. Tegenover het AD laat hij weten hoe het is om nu niet met Tom Dumoulin te rijden, maar juist tegen zijn oude kopman te strijden.

Ten Dam vertelt dat hij best bij Team Sunweb had willen blijven: 'Samen met Tom had ik nog wel enkele grote rondes willen rijden, maar hij zou, ten tijde van het bijtekenen, sowieso in de Tour starten en ik niet. Er was daarom geen reden voor mij om bij de ploeg te blijven.' De renner van CCC zegt: 'Het was niet zeker dat ik de Giro bij Sunweb ook gereden zou hebben met hem.'

Ten Dam: 'Ik kan hier meer mijn eigen ding doen'

Ondanks de leeftijd geniet Ten Dam nog met hetzelfde plezier als voorheen van het wielrennen. Hij is dan ook erg gunstig gestemd over zijn nieuwe formatie: 'Het is allemaal goed georganiseerd, ik ben blij verrast. Het is niet meer dezelfde strakke planning als bij Sunweb, maar iedereen werkt hard.' Ook op de vraag of hij al denkt aan stoppen is de Limburger stellig: 'Als het zo ver is, dan vertel ik dat wel in mijn podcast.' (Foto: Chris Auld Photography)

 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws