Like ons!
INEOS geeft klassement Geoghegan Hart niet op na tegenslag: 'Denk aan Froome'

Giro d'Italia

INEOS geeft klassement Geoghegan Hart niet op na tegenslag: 'Denk aan Froome'

Tao Geoghegan Hart is één van de kopmannen van INEOS in de Giro d’Italia, maar zijn klassement liep in de derde etappe al een flinke deuk op. De jonge Brit kwam twee keer hard ten val en staat al op twee minuten achterstand. Maar bij INEOS, dat ook Pavel Sivakov (+1.01 van de leider) nog heeft, geeft nog niet op.

‘Denk aan vorig jaar met Froome’, zegt Nicolas Portal tegen Cycling Weekly. ‘Hij behield de rust in zijn hoofd tijdens de problemen in de Giro.’ Froome liep al vroeg tegen een achterstand op, maar gooide de Giro van 2018 volledig op zijn kop met een putsch op de Finestre. ‘En in de eerste etappe van de Tour verloor hij ook tijd en finishte hij alsnog op het podium.’

Om maar aan te geven: ‘Drie weken duren nog lang. Deze jongens zijn supersterk en taai en leren veel van elkaar. Je bent op dit moment teleurgesteld, maar je moet dit gebruiken om sterker voor de dag te komen’, adviseert Portal Geoghegan Hart. ‘Er komen nog genoeg andere kansen. Hij verliest nu anderhalve minuut en dat is niet heel veel. Iedereen die constant presteert kan een goed klassement rijden.’ Bovendien krijgt klimmer Geoghegan Hart nog genoeg kans op eigen terrein. (Foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven