Etappe 4 Giro d'Italia | Nibali hekelt Puccio: 'Mijn Giro had voorbij kunnen zijn' Giro d'Italia

Etappe 4 Giro d'Italia | Nibali hekelt Puccio: 'Mijn Giro had voorbij kunnen zijn'

Door Bram van der Ploeg 15 mei 2019 | 09:45


Wat een etappe! De vierde rit van de Giro d'Italia was een dramatische voor Tom Dumoulin. Hij viel hard. Er gebeurde nog veel meer. In de Leiderstrui verzamelt de reacties op een bizarre dag.

Carapaz: 'Dit is emotioneel voor mij'

Richard Caparaz won de etappe, terwijl hij in de derde rit nog bij een val betrokken was. 'Maandag was een slechte dag voor mij. Ik reed met een vernieuwde mentaliteit vandaag om secondes te pakken. Ik was met snelle mannen op pad, maar wauw! Het is emotioneel voor mij', aldus de Movistar-renner in het flashinterview.

Ewan: 'Het was niet genoeg'

Caleb Ewan werd tweede en kwam nog dicht bij de zege: 'Het is teleurstellend om bijna te winnen, maar het niet te halen. Ik deed alles wat ik kon, zelfs een sprint van driehonderd meter. Ik was echt doodop aan het einde. De ploeg was goed vandaag en hield me vooraan bij valpartijen. Dat hebben ze goed gedaan. Uiteindelijk was ik net niet goed genoeg', zei hij na de finish.

Roglic: 'Jammer van de valpartij'

Primoz Roglic behield zijn roze trui en vergrootte zijn voorsprong, maar was niet gelukkig met de reden. 'Deze dag was verre van eenvoudig. Het was een nerveuze etappe en het was constant op je qui vive zijn. Alle klassementsrenners wilden hun positie voorin innemen en het was een constant gevecht om die posities te houden. Het is jammer van die valpartij. De ploeg heeft vandaag wederom perfect werk geleverd en mij uit de problemen gehouden. Daar kan ik ze niet genoeg voor bedanken. De Giro is verre van over. Elke dag gebeurt er wel iets, dus we moeten de focus blijven houden.'

Ulissi: 'Natuurlijk wilde ik winnen'

Diego Ulissi was de nummer drie in de daguitslag. De Italiaan had grotere plannen, vertelde hij aan de ploeg. 'Natuurlijk wilde ik winnnen vandaag, maar de finale was niet moeilijk genoeg. De ploeg probeerde het wel zwaarder te maken. Ik heb geen spijt van iet vandaag en richt me op het feit dat ik me goed voelde.' 

Yates: 'Viel op knie en heup'

Ook Simon Yates viel vandaag, maar met een tiende plaats op achttien seconden hield hij de schade beperkt. Op de ploegsite vertelde hij: 'Iedereen vocht voor zijn positie. Op een rotonde met zes kilometer te gaan gleed een renner voor me uit. Het was niet echt iemands fout, deze dingen gebeuren. Ik stond snel op en de ploeg beperkte het tijdsverlies. Ik viel op mijn knie en heup aan de linkerkant, maar ik voel me oké. We zullen zien hoe ik me morgen voel, want de ochtend na een val is altijd slechter.' 

Lodewyck: 'Jungels en Knox gevallen'

Klaas Lodewyck is ploegleider van Deceuninck-Quick-Step en ook hij zag een paar van zijn renners vallen. 'James Knox viel en daarnaast ook Bob Jungels. Dat was niet goed. Mikkel Honoré was er op het goede moment om zijn fiets aan Bob te geven. Ondanks zijn tijdsverlies won hij twee plekken in het klassement. Florian Senechal werd vijfde op de moeilijke finish, dus al met al kunnen we blij zijn', vertelde hij via de ploegkanalen. 

Landa: 'Yates is een idioot'

Mikel Landa lag ook bij een val. 'Die fucking Yates is een idioot en rijdt als een gek. Door hem val ik op een rotonde. Daardoor verlies ik tijd en sta ik al op twee minuten. Het is klote als zoiets gebeurt buiten je schuld. De slechte tijdrit was mijn fout, maar hier val ik door een ander. Het gaat slecht deze ronde met de achterstand', hoorde AS.

Later op de avond heeft Landa zijn excuses aangeboden en zijn deze door Yates aanvaard. De Brit: 'Weet hoe het is om iets in het heetst van de strijd te zeggen.' Volgens Landa waren de woorden uit de context gehaald.

Vepi: 'Op deze wegen gebeurt altijd veel'

Alberto Vepi, ploegleider van Vincenzo Nibali, geeft ook zijn mening. 'Het is altijd zo dat er op deze wegen veel gebeurd. Vooral nu iedereen nog fris is. Een onvoorzichtige renner veroorzaakte een val die nog veel slechter kon uitpakken. Bij een tweede val was Domenico Pozzovio betrokken. We kunnen onszelf troosten door te stellen dat het erger kon. Nibali en Damiano Caruso staat bij de eerste tien.'

Nibali zelf reageert in La Gazetta dello Sport vooral geschrokken en geërgerd: 'Mijn Giro had voorbij kunnen zijn. Salvatore Puccio kijkt om zich heen met 65 kilometer per uur of meer. Hij zocht zijn ploegmaats en zorgt ervoor dat het halve peloton valt. Ik kon blijven staan, maar zat vlak achter hem. Ik weet niet hoe en weet niet wat er is gebeurd. Roglic slaagde erin om aan de rechterkant voorop te blijven, ik moest heel hard remmen. Ik wist niet waar mijn fiets heen zou gaan, uiteindelijk draaide het er vooral om om renners te ontwijken.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws