Like ons!
Puccio laat half peloton vallen en biedt excuses aan: 'Hoop dat Dumoulin Giro wint'

Giro d'Italia

Puccio laat half peloton vallen en biedt excuses aan: 'Hoop dat Dumoulin Giro wint'

Salvatore Puccio heeft dinsdagnacht niet zo goed geslapen. De Italiaan van Team INEOS was de veroorzaker van de gigantische crash in de vierde etappe van de Giro d'Italia. Hij heeft enorm veel spijt van een domme stuurfout.

'Ik kan alleen maar sorry zeggen', vertelt Puccio, die tegen het achterwiel van zijn voorganger aanreed, omdat hij op dat moment omkeek. Veel klassementsrenners die van voren zaten vielen en/of liepen tijdverlies op. Tom Dumoulin was het belangsrijkste slachtoffer. Hij verloor vier minuten. 'Ik hoop nu écht dat Dumoulin de Giro wint', stelt Puccio bij het Algemeen Dagblad.

'Het was mijn fout. Ik keek naar rechts om te kijken of mijn kopmannen er waren. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de jongens die onderuit zijn gegaan. Ook aan Tom', vervolgt de renner. 'Ik ben heel teleurgesteld dat een leider als hij misschien de race moet verlaten. Ik hoop dat hij gaat winnen net als Chris Froome vorig jaar. Froome lag meer dan twee minuten achter en won alsnog de Giro. Ik hoop dat Dumoulin dat nu doet. Iets anders kan ik niet zeggen.'

De actualiteit heeft Puccio inmiddels achterhaald, want Dumoulin is uit de Giro. (foto: Sirotti)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven